Ce riscam daca ne facem patul in fiecare dimineata. Sfatul cercetatorilor britanici: "Lasati-l asa pana seara"

Ultima actualizare: 17-09-2015 03:23
acarieni vazuti la microscop

Am fost invatati ca trebuie sa ne facem patul in fiecare zi. Un obicei care ne pune insa in pericol sanatatea, afirma oamenii de stiinta din Marea Britanie.
 

Si asta pentru ca de fiecare data cand ne facem patul, cream un mediu prielnic pentru acarieni, creaturile microscopice care produc alergii si favorizeaza aparitia astmului. Pe de alta parte, daca lasam patul nefacut, scade nivelul de umiditate din cearsafuri si plapumi, umiditate produsa de transpiratia noastra. Ca urmare, acarienii se deshidrateaza si mor, afirma cercetatorii de la universitatile Cambridge si Kingston citati de Medical Daily.

Recomandarea oamenilor de stiinta este deci sa lasam patul nefacut peste zi, ca sa reducem numarul micilor creaturi periculoase, si sa il aranjam abia seara, inainte de a ne culca. Simularile pe calculator facute de savanti arata ca aceasta metoda este suprinzator de eficienta in combaterea acarienilor.

Intr-un pat de dimensiuni medii pot sa se ascunda chiar si 1 milion si jumatate de acarieni, afirma cercetatorii. Materiile fecale ale acestora pot produce alergii, eczeme si chiar astm. Pana acuma nu s-a gasit nicio solutie eficienta impotriva acarienilor, in ciuda eforturilor imunologilor.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO