Cât să mâncăm de Sărbători pentru ca ficatul să nu clacheze

Ultimul update: Vineri 26 Ianuarie 2018 17:50
Data publicarii: Joi 14 Decembrie 2017 15:57
Categorie: CSID

Prea multă mâncare de Crăciun, prea puţină după sărbători. Probabil aşa am şi inventat dietele. Totuşi, pentru că nu vrem să auzim de restricţii în această perioadă, vă propunem o modalitate de a vă bucura de toate deliciile.

Prea multă mâncare de sărbători. O auzim în fiecare an. Peste 50 de mii de variante ne oferă internetul la capitolul diete după sărbători. Dar dieta adaptată genelor noastră începe în pădure. Suntem încă adaptaţi la condiţia de vânători culegători Ce găsim în pădure ? Găsim frunze, găsim carne, dacă suntem în stare să vânăm, găsim peste, tuberculi, ouă ciuperci. Acestea sunt alimente de bază la care trebuie să vă gândiţi când mergeţi la cumpărături.

Le consumaţi ca atare - nu există riscul de a acumula grăsime pe suprafaţa corpului. Dar de sărbători, nu doar că sunt posibile ci se şi concretizează o mulţime de combinaţii alimentare. Bucuraţi-vă de ele cu înţelepciune

O palmă de friptură la o masă. O mână de fructe toată ziua. Reţineţi unităţile de măsură.

Brânză este un concentrat caloric. Nu există ca atare în natură. Uleiul - o singură lingura conţine 100 de kilocalorii - are acelaşi statut. Îl folosiţi la sarmale? Brusc, aţi pus pus pe lista un prim concentrat caloric. În aceeaşi categorie intră cozonacul şi prăjiturile, cârnaţii ori salata boeuf.

Ce înseamnă consumul de alcool în cantități moderate. Cum este calculat

Regula de consum? Ne întoarcem la brânzeturi...

Dr Mihaela Bilic, nutriţionist: “caşcavalul - avem nevoie de de două degete la o porţie corectă iar brânză telemea, pentru că are mai multă apă, pot fi 3 degete. Asta e o porţie corectă de brânză.”

Şi de sarmale, şi de cârnaţi, şi de salată boeuf. Altfel, organismul risca să clacheze din cauza suprasolicitării. Ficatul fabrica zilnic până la 700 de ml de bila - sau, popular, fiere - Aceasta se adună în vezicula biliară - colecist. Are rol în digestia grăsimilor. O cantitate imensă de concentrate calorice depăşeşte tot ce poate ficatul să producă într-o zi! Apare greaţă care înseamnă că procesul de metabolizare şchiopăta. Vă forţaţi bilă să nu capituleze uşor astfel.

Dr. Irina Ignatescu, medic specialist radiologie: “Cafeaua are acelaşi efect asupra colecistului, îl descarca. Activitate colecistului e foarte intensă după o cafea. “

Şi ne întoarcem de unde am plecat! Două mâini pline de frunze înseamnă cât ar trebui să mănânc la fiecare masă, ne referim la frunze sau la legume crude. Frunzele ajută la metabolizarea corectă a grăsimilor. Altfel, bila şi, ulterior, toate celelalte sisteme angrenate în proces, pot fi sprijinite prin mişcare. Nu exista medicamente care să acopere lipsa ei.

În căutarea zahărului ascuns din alimente, care ne îmbolnăvește. Cum apare așa-numitul

În căutarea zahărului ascuns din alimente, care ne îmbolnăvește. Cum apare așa-numitul "ficat gras"

test glicemie

Riscurile la care se expun cei care nu-şi verifică glicemia

Cum să recunoaștem semnele de pericol într-un salon de manichiură sau la stomatolog

De ce este bine să mâncăm afine în fiecare zi. Care sunt beneficiile

Metodele prin care cartofii și crenvurștii, două alimente nocive, pot fi integrate sănătos

Psihologii le recomandă adolescenților care nu se înțeleg cu părinții să se pună în pielea lor

Prima oră a dimineţii, momentul în care aveţi nevoie de energie care să fie eliberată lent

tanar care mananca o capsula cu detergent

Cât de periculoase sunt capsulele cu detergent. Medicii spun că trebuie ţinute "sub cheie"