Adevărul despre ”detoxifierea” ficatului. Ce se întâmplă de fapt cu toxinele
Tot ce respirăm şi tot ce ingerăm intră în sânge. După un circuit bine stabilit, acesta ajunge la ficat.
Organul citeşte informaţia chimică şi culege doar toxinele din sânge, pe care le prelucrează, apoi, în cel mai performant sistem din natură.
Interacţionăm zilnic cu alimente complexe. Nu putem să le folosim ca atare. Spre exemplu, zaharurile din fructe şi legume conţin un million de molecule de glucoză. Lipidele din brânzeturi au lanţuri formate din 22 de molecule. Iar proteinele din carne conţin lanţuri cu sute de mii de molecule.
Alegeri 2024
20:39
Kelemen Hunor: Coaliţia are scopul de a asigura o stabilitate politică şi de a-i izola pe cei cu ideologii neolegionare
19:36
Elena Lasconi: USR anulează Manifestaţia Pro-Europa de joi din Piaţa Victoriei. Care este motivul
19:19
Demers fără precedent pentru România. Ce transmit românilor cei mai importanți oameni de afaceri din țară
19:07
Marcel Ciolacu: O voi sprijini pe Elena Lasconi în cel de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale
În ficat, se desfăşoară procesul pe care îl numim detoxifiere. În ce constă? Sângele poate să vină din intestin încărcat cu substanţe chimice de care nu avem nevoie. Au intrat în fluxul sanguin prin mîncare, medicamente, apă, dar şi prin respiraţie. Le numim, generic, toxine şi venim în contact cu ele permanent.
Senzorii de pe suprafeta celulelor hepatice preiau din sânge DOAR toxinele. Şi le conduc în nişte organele în miniatură, pline cu enzime digestive:
Aşadar digera tot, dar şi reciclează inclusiv posibilele substanţe bune care pot proveni chiar din toxine! Pentru că în natură, dar şi în organismul uman totul se reciclează. Alte organe care se ocupă şi ele cu reciclarea, mănâncă la propriu structurile din celulă care au îmbătrînit. Pentru că altfel celulă s-ar intoxica cu ea însăşi. Aşadar, în ficat, niciodată NU stocate toxine. Ci DISTRUSE.
Detoxifierea nu se face cu pastile de la farmacie, nici cu sucuri de fructe ori legume. Nici cu diete. Se face oricum!
Contează însă că în propriul flux sanguin să introduceţi cât mai puţine toxine – ne referim la fum de ţigară şi gaze de eşapament, la mâncare ultra-procesată şi în cantităţi uriaşe, la apă din surse necontrolate. La cosmetice agresive.
Contează de asemenea ca, după un exces, oricare ar fi acela, să luaţi o pauză. Aţi băut mult alcool? Atunci multe zile nu mai consumaţi alcool. Aţi stat într-un mediu poluat, încercaţi măcar câteva zile să respiraţi aer curat.