Care sunt cele mai eficiente moduri de ardere a grasimilor si de crestere a masei musculare

08-07-2016 09:26


La nivel celular, miscarea este vitala. Dar nu puneti pe seama sportului asteptari care nu au legatura cu realitatea. Spre exemplu, fac miscare ca sa transform grasimea in muschi.

"Nu am timp sa fac sport!" Spuneti des acest lucru? Nu prea are temei vaicareala. Daca nu puteti ajunge la sala sau in parc, urcati scari pana transpirati.

Transpiratia arata ca sunteti pe cale sa ardeti destul de multe calorii. In plus, cele doua activitati reprezinta exemple de efort care solicita inima si mareste speranta de viata.

Fiecare celula din interiorul corpului uman traieste in lichid. Impreuna cu sangele, reprezinta mediul intern al organismului. Aici se petrec toate schimburile nutritive. Tot aici se revarsa deseurile din organism, care urmeaza sa fie circulate si eliminate. Procesele se petrec prin vasele limfatice.

Dr. Sorin Baila, sef sectie chirigice cavulara: "Sistemul limfatic are un rol foarte importat si in raspunsul imun al organimului. Miscarea are un rol foarte important in intorcerea si in circulatia la nivelul vaselor limfatice care sunt micrometrice."

Pentru sistemul limfatic, nu exista o pompa, asa cum este, de exemplu, inima pentru sistemul circulator. Miscarea face ca schimburile sa se petreaca optim. Incercati mersul pe jos, in ritm alert si urcati scari. Patru etaje urcate si coborate zilnic maresc speranta de viata, iar efortul este vital si la nivel celular.

Pe de alta parte, nu puneti pe seama sportului asteptari care nu au legatura cu realitatea. Nu slabiti cu ajutorul efortului. Miscarea nesustinuta de un regim alimentar va creste pofta de mancare. In timpul activitatii fizice toti hormonii de stres sunt sus.

Dr. Serban Damian, nutritionsit sportiv: "Aportul pe care o alimentatie corecta il are in procesul de pierdere corporala este de 75%, dar restul e acoperit de miscare, asta nu inseamna ca negam importanta sportului."

Dava vreti sa slabiti, mizati pe o dieta intinsa pe macar trei luni de zile. In acest interval, limitati-va la mersul pe jos.

Prin sport nu tranformati grasimea in muschi. Prin dieta pierdeti masa grasa, prin sport mariti masa musculara. Dar grasimea nu se tranforma niciodata in muschi.

Activitatea fizica eficienta se face de cel putin trei ori pe saptamana, in sedinte de macar 50 de minute.

Dr. Serban Damian, nutritionsit sportiv: "Durata minim eficienta ar fi de o ora si asta nu pentur ca exista mitul ca abia dupa jumate de ora accesezi grasime, ci avand o ora avem o cantitate mai mare de energie consumata."

Spre exemplu, intr-o ora de sport consumati in medie 500 de kilocalorii. Daca faceti zilnic activitate fizica, intr-o saptamina, veti consuma 3500 de kilocalorii. Acesta pierdere se adauga eficient la programul alimentar de scadere in greutate pe care trebuie sa il urmati.

Dupa orice activitate fizica, mancati o banana. Iar dupa doua ore, o friptura cu salata. Astfel, musculatura se poate dezvolta.