Care este efectul real al sucurilor de fructe si legume asupra organismului. Specialistii le compara cu prajiturile dulci

sucuri

Ne apropiem de primavara cu pasi repezi, iar in aceasta perioada suntem asaltati de campanii agresive de marketing pro diete.

Sunt invocate studii care spun ca sucurile de fructe si legume dau vitalitate, ard calorii si ajuta sistemul imunitar. Asa sa fie?

Suntem adaptati sa consumam preponderent vegetale pentru simplul motiv ca acestea sunt mai usor de procurat in natura decat o friptura suculenta. Dar peste tot frunzele se gasesc ca atare si nu zdrobite intr-un smoothie. La fel fuctele ori radacinoasele. Zaharul extras din toate aceste structuri complexe e la fel de daunator ca cel dintr-o prajitura.

"Sucul de portocale este benefic pentru detoxifierea organismului. Si pentru a pierde in greutate, gratie continutului de vitamina C", citim intr-unul din miile de articole online ce ridica in slavi astfel de preparate.

Este excelent sa iti incepi ziua cu un pahar plin cu vitamine. In 250 de ml de suc de portocale gasim insa aceeasi cantitate de zahar cat intr-un pahar de cola: 26 de grame, in stare pura. Cam cat au patru portocale.

Citește și
suc de mere
Producatorii au dat lovitura in acest an, dupa ce au cules recolta. Cu cat vand un litru de suc de mere

Sigur, gustul e bun, iar aportul de vitamine - de necontestat. Dar zaharul, neinvelit de fibrele portocalei, se va absorbi cu viteza in sange.

Pancreasul simte asta si va declansa insulina in cantitati mari. Ca sa poata prelua zaharul si sa il transporte spre celule, unde poate fi folosit sub forma de energie.

Sub nicio forma, asadar, nu putem vorbi despre detoxifiere.

Este aceeasi reactie pe care ar dezvolta-o organismul daca l-ati bombarda cu prajituri zilnic. 

De aceea, legumele si fructele se consuma, ideal, ca atare, nu prelucrate.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! A murit pe teren, chiar în timpul meciului, dintr-un motiv bizar
NEWS ALERT Tragedie! A murit pe teren, chiar în timpul meciului, dintr-un motiv bizar
Citește și...
Romanii au inceput sa bea tot mai multe sucuri naturale, facute din fructe proaspete. Cat de profitabil e pentru producatori
Romanii au inceput sa bea tot mai multe sucuri naturale, facute din fructe proaspete. Cat de profitabil e pentru producatori

58 de milioane de litri au cumparat anul trecut, de pilda. S-au inmultit si micile fabrici, care produc astfel de bauturi naturale, din fructe culese din livezi, pe care le vand apoi in magazine.

Producatorii au dat lovitura in acest an, dupa ce au cules recolta. Cu cat vand un litru de suc de mere
Producatorii au dat lovitura in acest an, dupa ce au cules recolta. Cu cat vand un litru de suc de mere

Dupa ce au strans recoltele, producatorii de fructe si legume transforma mare parte din roadele toamnei in sucuri naturale.

Recomandări
Crăciun pe Valea Prahovei. Zeci de unităţi de cazare şi-au aşteptat în zadar oaspeţii. „Nu putem face faţă concurenţei”
Crăciun pe Valea Prahovei. Zeci de unităţi de cazare şi-au aşteptat în zadar oaspeţii. „Nu putem face faţă concurenţei”

Zeci de unităţi de cazare de pe Valea Prahovei au avut camere libere în acest an de Crăciun, o situaţie greu de imaginat în urmă cu câţiva ani, când rezervările se făceau încă din octombrie, noiembrie sau chiar cu un an înainte.

Accident grav de Crăciun pe o pârtie din Predeal. O femeie a leșinat după ce a fost lovită de o sanie
Accident grav de Crăciun pe o pârtie din Predeal. O femeie a leșinat după ce a fost lovită de o sanie

Un grav accident s-a produs în ziua de Crăciun pe o pârtie din Predeal, unde o femeie care se dădea cu sania a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce a fost lovită de o sanie. Ea a leșinat.

Medicul Adrian Marinescu avertizează: ”Avem 70-80 de pacienţi cu gripă în fiecare zi, poate chiar şi mai mult”
Medicul Adrian Marinescu avertizează: ”Avem 70-80 de pacienţi cu gripă în fiecare zi, poate chiar şi mai mult”

Numărul cazurilor de gripă în București s-a mărit în această perioadă, ajungând la aproximativ 80 de persoane care se prezintă într-o zi la camera de gardă, afirmă Dr. Adrian Marinescu, managerul Institutului de Boli Infecţioase Matei Balş din Capitală.