Romanii au inceput sa bea tot mai multe sucuri naturale, facute din fructe proaspete. Cat de profitabil e pentru producatori

×
Codul embed a fost copiat

58 de milioane de litri au cumparat anul trecut, de pilda. S-au inmultit si micile fabrici, care produc astfel de bauturi naturale, din fructe culese din livezi, pe care le vand apoi in magazine.

In Timis, la Sannicolau Mare, Iosif Oncu a deschis acum cinci ani o fabrica de suc de mere. A folosit fonduri europene nerambursabile. Materia prima o ia chiar din livada lui si spune ca sucurile pe care le face sunt naturale, fara conservanti.

Sucul e apoi imbuteliat, pasteurizat, si vandut catre un lant de hypermaketuri.

IOSIF ONCU, producator: "Aveam merele in livada si am vazut ca desfacerea lor e foarte dificila, am ajuns la concluzia sa facem suc. Facem un suc de prima calitate fara nici un fel de adaosuri, facem de doua ori pe saptamana vreo 8000 de litri, deci va dati seama cat ajunge daca inmultim pe un an".

Si in judetul Caras Severin functioneaza o fabrica asemanatoare. De doi ani, Romulus face suc de mere pasteurizat, la care pune coacaze sau muguri de brad. Deocamdata vinde doar in magazine mici.

Citește și
Sucurile terapeutice, o noua afacere care prinde tot mai mult teren si la noi. Un tratament de cinci zile costa 400 de lei
Sucurile terapeutice, o noua afacere care prinde tot mai mult teren si la noi. Un tratament de cinci zile costa 400 de lei

ROMULUS COLTAN , producator: "Eu am zis ca e o alternativa la celelalte sucuri care se gasesc pe piata. Inca se studiaza produsul, am clienti care revin".

Iar clientii sunt multumiti.

Potrivit asociatiei producatorilor de profil, anul trecut, romanii au cumparat 58 de milioane de litri de sucuri naturale.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! A murit pe teren, chiar în timpul meciului, dintr-un motiv bizar
NEWS ALERT Tragedie! A murit pe teren, chiar în timpul meciului, dintr-un motiv bizar
Citește și...
Producatorii au dat lovitura in acest an, dupa ce au cules recolta. Cu cat vand un litru de suc de mere
Producatorii au dat lovitura in acest an, dupa ce au cules recolta. Cu cat vand un litru de suc de mere

Dupa ce au strans recoltele, producatorii de fructe si legume transforma mare parte din roadele toamnei in sucuri naturale.

Sucurile terapeutice, o noua afacere care prinde tot mai mult teren si la noi. Un tratament de cinci zile costa 400 de lei
Sucurile terapeutice, o noua afacere care prinde tot mai mult teren si la noi. Un tratament de cinci zile costa 400 de lei

Inspirati de trendul din afara si de un stil de viata sanatos multi tineri au inceput afaceri prospere cu sucuri terapeutice. Retele, care combina vitamine din fructe si legume sunt facute impreuna cu medici nutritionisti.

Recomandări
Crăciun pe Valea Prahovei. Zeci de unităţi de cazare şi-au aşteptat în zadar oaspeţii. „Nu putem face faţă concurenţei”
Crăciun pe Valea Prahovei. Zeci de unităţi de cazare şi-au aşteptat în zadar oaspeţii. „Nu putem face faţă concurenţei”

Zeci de unităţi de cazare de pe Valea Prahovei au avut camere libere în acest an de Crăciun, o situaţie greu de imaginat în urmă cu câţiva ani, când rezervările se făceau încă din octombrie, noiembrie sau chiar cu un an înainte.

Zăpada și gerul i-a pus în dificultate pe unii turiști plecați la drum de Crăciun. Ninsori importante în mai multe zone
Zăpada și gerul i-a pus în dificultate pe unii turiști plecați la drum de Crăciun. Ninsori importante în mai multe zone

Prima zi de Crăciun a adus vreme rece, zăpadă și ger. La munte, vântul a suflat cu putere, iar pe șosele turiștii s-au trezit într-un scenariu pentru care nu erau pregătiți.

Sezonul de gripă a început mai devreme, cu peste 100.000 de infecții respiratorii. Avertismentul medicilor
Sezonul de gripă a început mai devreme, cu peste 100.000 de infecții respiratorii. Avertismentul medicilor

Sezonul de gripă a început mai devreme anul acesta, iar autoritățile au emis deja o alertă epidemiologică. Asta după ce timp de trei săptămâni numărul cazurilor a crescut alarmant și a fost înregistrat și primul deces.