Romanii au inceput sa bea tot mai multe sucuri naturale, facute din fructe proaspete. Cat de profitabil e pentru producatori


Ultimul update: Miercuri 30 Noiembrie 2016 07:06
Data publicarii: Duminica 27 Noiembrie 2016 18:11
Categorie: Stiri Sociale

58 de milioane de litri au cumparat anul trecut, de pilda. S-au inmultit si micile fabrici, care produc astfel de bauturi naturale, din fructe culese din livezi, pe care le vand apoi in magazine.

In Timis, la Sannicolau Mare, Iosif Oncu a deschis acum cinci ani o fabrica de suc de mere. A folosit fonduri europene nerambursabile. Materia prima o ia chiar din livada lui si spune ca sucurile pe care le face sunt naturale, fara conservanti.

Sucul e apoi imbuteliat, pasteurizat, si vandut catre un lant de hypermaketuri.

IOSIF ONCU, producator: "Aveam merele in livada si am vazut ca desfacerea lor e foarte dificila, am ajuns la concluzia sa facem suc. Facem un suc de prima calitate fara nici un fel de adaosuri, facem de doua ori pe saptamana vreo 8000 de litri, deci va dati seama cat ajunge daca inmultim pe un an".

Si in judetul Caras Severin functioneaza o fabrica asemanatoare. De doi ani, Romulus face suc de mere pasteurizat, la care pune coacaze sau muguri de brad. Deocamdata vinde doar in magazine mici.

ROMULUS COLTAN , producator: "Eu am zis ca e o alternativa la celelalte sucuri care se gasesc pe piata. Inca se studiaza produsul, am clienti care revin".

Iar clientii sunt multumiti.

Potrivit asociatiei producatorilor de profil, anul trecut, romanii au cumparat 58 de milioane de litri de sucuri naturale.

Producatorii au dat lovitura in acest an, dupa ce au cules recolta. Cu cat vand un litru de suc de mere
Sucurile terapeutice, o noua afacere care prinde tot mai mult teren si la noi. Un tratament de cinci zile costa 400 de lei
VIDEO PROTVPLUS.RO