Romanii au inceput sa bea tot mai multe sucuri naturale, facute din fructe proaspete. Cat de profitabil e pentru producatori
58 de milioane de litri au cumparat anul trecut, de pilda. S-au inmultit si micile fabrici, care produc astfel de bauturi naturale, din fructe culese din livezi, pe care le vand apoi in magazine.
In Timis, la Sannicolau Mare, Iosif Oncu a deschis acum cinci ani o fabrica de suc de mere. A folosit fonduri europene nerambursabile. Materia prima o ia chiar din livada lui si spune ca sucurile pe care le face sunt naturale, fara conservanti.
Sucul e apoi imbuteliat, pasteurizat, si vandut catre un lant de hypermaketuri.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
IOSIF ONCU, producator: "Aveam merele in livada si am vazut ca desfacerea lor e foarte dificila, am ajuns la concluzia sa facem suc. Facem un suc de prima calitate fara nici un fel de adaosuri, facem de doua ori pe saptamana vreo 8000 de litri, deci va dati seama cat ajunge daca inmultim pe un an".
Si in judetul Caras Severin functioneaza o fabrica asemanatoare. De doi ani, Romulus face suc de mere pasteurizat, la care pune coacaze sau muguri de brad. Deocamdata vinde doar in magazine mici.
ROMULUS COLTAN , producator: "Eu am zis ca e o alternativa la celelalte sucuri care se gasesc pe piata. Inca se studiaza produsul, am clienti care revin".
Iar clientii sunt multumiti.
Potrivit asociatiei producatorilor de profil, anul trecut, romanii au cumparat 58 de milioane de litri de sucuri naturale.