Producatorii au dat lovitura in acest an, dupa ce au cules recolta. Cu cat vand un litru de suc de mere


Ultimul update: Marti 08 Noiembrie 2016 06:59
Data publicarii: Sambata 05 Noiembrie 2016 18:51
Categorie: Stiri Sociale

Dupa ce au strans recoltele, producatorii de fructe si legume transforma mare parte din roadele toamnei in sucuri naturale.

Si, pe cat sunt de sanatoase, pe atat sunt de rentabile. De exemplu, sucul de mere se vinde cu 4-5 lei litrul, mai mult decat kilogramul de fructe.

In Maramures, oamenii muncesc zi lumina sa scoata din fructe si legume cel mai dulce nectar. In general, primesc de la clienti materia prima - mere, struguri, sfecla sau morcovi, dar cei mai multi se mandresc si cu productia proprie, din livada de la tara.

Procesul prin care fructele si legumele sunt transformate in suc nu e complicat, spun oamenii.

Din 10 kg de fructe, ies aproximaiv 6 litri de suc. Cel mai cautat este cel din mere, morcovi si sfecla rosie.

Monica Marchis, clienta: "Vin a doua oara anul acesta si acum am adus si struguri, mere, sfecla si morcovi. Ffructele pe care noi le aducem sunt din cultura proprie, fara pesticide ori ingrasaminte chimice."

Muresan Marin, client: "Decat sa cumpar din cele cu conservanti, mai bine sa fie natural, iar merele se strica daca stau mai mult timp si e pacat de ele."

Din septembrie pana la sfarsitul lunii noiembrie, cei care au simtit gustul acestei afaceri au mult de munca.

Ioan Cupsan, producator: "E o afacere sezoniera, dureaza cam 2 luni de zile, cat tine sezonul merelor. Mi-am luat concediu putin si sotia si-a luat concediu, dar la munca."

Se munceste de zor si la Miercurea Nirajului, in judetul Mures!

Zilnic, sute de kilograme de fructe si legume sunt transformate in sucuri sanatoase.

Pretul unui litru de suc variaza intre 4 si 5 lei. Cei care vin cu fructele lor platesc 1,7 lei.

Au aparut fermele subterane, in foste adaposturi anti-aeriene. Cum arata legumele folosite la restaurante cu stele Michelin
Au aparut fermele subterane, in foste adaposturi anti-aeriene. Cum arata legumele folosite la restaurante cu stele Michelin
Coreenii i-au invatat pe olteni sa cultive cartofii dulci, care ar putea inlocui pepenii de Dabuleni. Cat costa un kg
Coreenii i-au invatat pe olteni sa cultive cartofii dulci, care ar putea inlocui pepenii de Dabuleni. Cat costa un kg
Solutia de depozitare a granelor, de 100 de ori mai ieftina decat un siloz. La ce folosesc aceste benzi albe aparute pe camp
Solutia de depozitare a granelor, de 100 de ori mai ieftina decat un siloz. La ce folosesc aceste benzi albe aparute pe camp
VIDEO PROTVPLUS.RO
bursa joburi
Tinerii merg la târgurile de joburi doar să își păstreze șomajul. „Am venit pentru viză”
35% dintre români sunt în pragul sărăciei. Comuna unde asistenta socială este de fapt agent de turism
Legea "coşului minim", adoptată: fiecare român ar trebui să câştige cel puţin 2.500 de lei
Aplicația care îi ajută pe nevăzători să se deplaseze. Autoritățile nu sunt interesate
Armata a început să recruteze tineri încă din şcoală. "Există anumite riscuri"
Fostul principe Nicolae: Regele Mihai m-a ales succesor. Un băiat trebuie să fie șeful familiei
vouchere de vacanta
Noi vouchere de vacanță pentru români. Ce valori vor avea și în ce perioade se acordă
Româncele nu mai găsesc bone pentru copii. Mamă: „Căutarea a început în iulie”
Două spitale de pediatrie din țară au fost recent renovate. De unde au venit banii
Zeci de femei din județul Galați, răsfățate „la coafor cu psihologul”
Ștefania și-a dorit un tort de ziua ei, dar nu l-a primit: ”Tati mi-a dat 5 lei pentru dulciuri”
Boiaua românească, la mare cerere în străinătate. La cât ajunge un kilogram