Care este cantitatea optimă de fructe oleaginoase pe care o putem consuma

Autor: Stirileprotv.ro
Ultimul update: Duminica 15 Octombrie 2017 18:29
Data publicarii: Marti 10 Octombrie 2017 09:29
Categorie: CSID

Ne-au mai rămas câteva zile în care să ne bucurăm de fructele proaspete, de sezon. Ne rămân, totuşi, fructele oleaginoase - nuci, alune, fistic, caju - pe care, deseori, le sărim din cauza aportului caloric ridicat.

 

Este o greşeală, sunt de părăre medicii. Respectarea unei cantităţi „cât palma" asigură doza zilnică de grăsimi polinesaturate; cele care va prelungesc viată, adică...

Grăsimile saturate, pe care le găsim și în unt, untură, seu, pot fi create doar de ficatul uman, fără să le aduceți doar din alimentație. Și, de aceea, când le mâncați, cantitățile trebuie să fie mici, tocmai pentru că acestea concurează cu producția proprie a ficatului uman, nu pentru că aceste grăsimi animale sunt rele.

Untul este cea mai calitativă grăsime de origine animală, blamatăm, în mod nedrept, de diete. Un cubuleț mic, pe zi, este porția pentru un adult.

Dr. Mihaela Bilic, medic nutriționist: „Untul este singura grăsime provenită din lapte care are, la un loc, vitamina A și D, în formă naturală. Ele sunt niște vitamine liposolubile pe care, mai ales copiii, care sunt în creștere, nu au de unde să și le ia la fel de eficient.”

Grăsimile mononesaturate, pe care le găsim și în măsline, alune, migdale și nuci, de asemenea, pot fi sintetizate doar de ficatul uman. Sunt excepționale, dar ajunge tot o cantitate micuță, cât luați în mână și contează să le consumați constant.

minciuni copii
De ce mint copiii. Cum îi putem ajuta să evite acest comportament
Cum apare boala parodontală. Recomandările medicilor stomatologi
O omletă cu şuncă şi brânză, un grătar şi un peşte. Greşeala care poate să ne îmbolnăvească
Beneficiile cătinei, alimentul-medicament sau "ginseng-ul romanesc"
Cum învățăm copiii să bea apă și cât este de importantă pentru funcționarea corectă a rinichilor
Efectele benefice ale ouălor. Câte pe săptămână sunt sănătoase și ce semnifică cifrele de pe ele
Cum trebuie aleși ochelarii de soare
Cum trebuie aleși ochelarii de soare. Razele solare pot provoca leziuni grave