Boiaua de ardei dulce, un aliat ideal in curele de slabire. Cum poate fi consumata
Reduce cantitatea de sare din mancarea gatita si imbunatateste gustul. Este vorba despre boiaua de ardei dulce, un aliat ideal in curele de slabire.
Acesta deoarece accelereaza metabolismul celular si reduce simultan colesterolul din sange. Sa vedem cum poate fi consumata.
Toate legumele intens colorate isi gasesc locul langa o portie de carne grasa, plina de colesterol.
Dr. Andreea Dragomirescu, nutritionist: "Toate aceste alimente colorate contin flavonoide care au un efect antioxidant, contribuie la prevenirea proceselor degenerative, a proceselor de imbatranire. Au un rol foarte important in a asigura o buna functionare a inimii si permeabilitatii vaselor de sange, scad colesterolul".
Asadar, langa o portie de sarmale, spre exemplu, e indicat sa consumati un ardei iute de culoare verde, rosie sau galbena.
Ardeiul iute rosu, dar si cel dulce, odata uscat si pisat, ia forma de boia. Vorbim despre un condiment de calitate care se poate pune in orice fel de mancare gatita. Reduceti astfel si adaosul de sare, fara ca gustul sa sufere. Iar beneficiile nu se opresc aici.
Dr. Andreea Dragomirescu, nutritionist: "Contine capsaicina, care este o substanta cu un puternic efect antiinflamator, ea se foloseste si in uz intern pentru acest efect, dar si in uz extern pentru diminuarea durerilor".
Capsaicina este o substanta activa care accelereaza metabolismul fiecarei celule. Din acest motiv, boiaua poate fi consumata atat pentru calitatile nutritive, cat si in curele de slabire.
Dr. Mihaela Bilic, nutritionist: "Este o falsa impresie ca atunci cand esti la cura de slabire trebuie sa mananci fara gust, as spune din contra, mancarea condimentata accelereaza slabitul".
Daca vreti sa slabiti, folositi din belsug boiaua, dulce sau iute, peste carne, salate, peste, oua si branzeturi.
Dr. Mihaela Bilic, nutritionist: "Tot ce este picant, tot ne imbujoreaza, ne pune sangele in miscare, are rolul de a accelera metabolismul, de a dilata vasele de sange, de a intensifica transpiratia".
In felul acesta, se intensifica schimburile metabolice cu 20%, iar viteza reactiilor se mentine timp de 3 ore de la masa picanta.
Dr. Mihaela Bilic, nutritionist: "A manca picant determina organismul sa chetuiasca mai multe calorii din cele pe care le primeste si in felul acesta stim ca mobilizeaza depozitele grase".
Boiaua de ardei este printre cele mai ieftine condimente.