Riscurile bolilor cu transmitere intima. Afectiunile care pot duce chiar la sterilitate
O boala cu transmitere intima, odata diagnosticata, implica analize pentru toate celelalte afectiuni cu mod similar de transmitere. Si nu doar pentru un singur pacient: tratamentul vizeaza minimum doua persoane.
Infectiile cu transmitere intima se trateaza, pana la vindecare, de catre ambii parteneri. In caz contrar reinfectarea este, practic, continua. Astfel de afectiuni pot lua sansa unui cuplu de a deveni parinti.
Cel mai mare risc in privinta infectiilor cu transmitere intima il reprezinta lipsa prezervativului. Dar acesta nu e intotdeauna de ajuns.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Dr. Dorina Giurcaneanu, medic primar dermatolog: „Imaginatia este atit de bogata incit leziuni pot aparea oriunde, de modele atit de modificate din cauza ca sunt schimbate locatiile”.
Daca medicul dermato-venerolog diagnosticheaza orice fel de infectie cu transmitere intima, e obligat sa va recomande testari si pentru boli colaterale, cu acelasi mod de transmitere. Este vorba in principal despre testarea pentru sifilis, HIV, pentru hepatita B si C.
Pe linga controlul prin analize, tratamentul se face de ambele parti. In caz contrar, re-infectare este continua iar boala nu are sanse de vindecare.
Dintre toate bolile cu transmitere intima chlamidia si mico-plasma produc infertilitate. Infectiile nu dau simptome si iata de ce la varsta tanara trebuie sa va faceti, o data pe an, analizele specifice, atunci cind mergeti la ginecolog pentru control obisnuit.
Cei doi microbi nediagnosticati si netratati la timp distrug trompele uterine, locul unde ovulul se intilneste cu spermatozoidul. Delicatele structuri, odata deteriorate, nu mai ofere conditiile normale pentru aparitia sarcinii. Fenomenul este ireversibil.