Alaptarea scade riscul de Alzheimer, de diabet, de hipertensiune si de obezitate

Autor: Stirileprotv.ro
Ultimul update: Vineri 18 Octombrie 2013 06:47
Data publicarii: Marti 10 Septembrie 2013 09:35
Categorie: CSID

Alaptarea prelungita scade riscul de diabet, de hipertensiune si de obezitate. Neurologii au observat ca si activitatea cerebrala are de castigat in urma hranirii naturale a bebelusului.

Alaptarea scade riscul de Alzheimer. Acesta este inca un beneficiu pe langa multe altele ale hranirii naturale a bebelusului.

Secretia laptelui matern este declansata de hipofiza, o glanda situata in creier. Insa majoritatea hormonilor din organismul mamei contribuie la producerea unei cantitati suficiente de hrana pentru bebelus.

In primele saptamani de viata ale copilului, mama ii transfera prin lapte anticorpi. Doar laptele matern este o formula bio-activa perfecta.

Coeficientul de inteligenta si coeficientul de inteligenta emotionala a copilului alaptat la san in mod prelungit este mai mare decat la copii care nu sunt alaptati.

Studiile au certificat ca alaptarea prelungita reduce riscul de cancer de san al mamei. Se stie de asemenea ca alaptarea are avantaje metabolice.

Pentru copil s-a observat ca scade riscul de a deveni un adult obez, daca este alaptat, si risc mai mic de hipercolestolemie, de diabet, de altate boli metabolice,de hipertensiune in cursul vietii de adult.

Aceasta protectie metabolica se rasfrange si asupra mamei, pe tot restul vietii. Un studiu recent arata ca femeile care au alaptat peste 6 luni au un risc mai mic de a face boala Alzheimer. Explicatia? Alaptarea este o reechilibrare hormonala fiziologica dupa cele 9 luni de sarcina.

Riscul de a face Alzheimer scade inclusiv la femeile care au avut in familie rude diagnosticate cu aceasta boala.

stomatolog, dentist
Dinţii permanenţi încep să crească încă din viaţa uterină. Cum avem grijă de dantura copilului
Câte feluri de tumori benigne se pot forma în uter
Ce presupune implantul dentar şi care sunt cele mai bune metode pentru pacient
Cum ne dăm seama dacă avem astm. Tratamentele recomandate de specialiști
Suptul degetului și suzeta, benefice pentru bebeluși. Ce au descoperit specialiștii
Cum ajută înotul în sarcină și ce exerciții trebuie evitate
Jorje
Ce mănâncă Jorje înainte de concerte și cum se meține în formă: “Orice exces te dezechilibrează”