Adevărul despre țigările electronice. Ce se întâmplă în corpul fumătorilor

Ultimul update: Duminica 01 Octombrie 2017 18:28
Data publicarii: Marti 19 Septembrie 2017 10:08
Categorie: CSID

Ţigări electronice, gumă de mestecat cu nicotină ori alte dispozitive ce conţin aceeaşi substanţă. Toate, vândute în ideea că sunt mai puţin periculoase decât ţigara tradiţională.

Prezenţa nicotinei are însă impact direct asupra vaselor de sânge din tot organismul. Le face nefuncţionale, mai precis...

Magdalena Ciobanu, medic primar pneumolog: "Aparita ţigărilor electronice le-a oferit unor oameni iluzia că se protejează dacă consumă acest produse, în realitate toate au nicotină. Nicotina este extrem de toxice pentru aparatul cardio-vascular sub orice formă s-ar afla ea.”

Indiferent de sursa de provenienţă, nicotina este un vaso-contrictor. Îngustează vasele de sânge. Toate. Automat, creşte presiunea - tensiune arterială.

Magdalena Ciobanu Medic, primar pneumolog: ”Nu se produce treptat , ci în picuri, în valuri, ai inhalat din ţigară, s-au strîns vasele de sînge, ai presiunea mai mare, cu fiecare fum de ţigară riscul să pleznească, să mă exprin mai puţin academic, mai pe înțelesul oamenilor, creşte. Este, fără niciun fel de exagerare, la fiecare fum creşte riscul să crape vasul”.

Medicii avertizeaza: Tigarile electronice afecteaza vasele de sange ale inimii intr-un mod similar cu tigarile normale

Ne referim la infarct miocardic şi accident vascular cerebral.

Compuşii din ţigară intră în sînge din alveolole pulmonare, mici celule din plămâni care asigura transferul de oxigen.

În acelaşi timp, dioxidul de carbon este eliberat pentru a fi expirat. Fumatul are drept consecinţă fragilizarea acestor spaţii unde are loc schimbul normal de gaze, fără de care viaţa nu există.

Dr. Virgil Mihăescu, medic primar pneumolog: ”În momentul acela celulele respective încep să fie pe de o parte distruse. Pe de altă parte, scade apărarea respiratorie.”

Aşa apare emfizemul pulmonar, ireversibil. Nu doar că veţi simţi oboseală şi dacă urcaţi două, trei trepte, dar calitatea vieţii va fi deteriorată definitiv...

 

Unui barbat i-a explodat tigara electronica in buzunar si a inceput sa fuga. Din ce motiv s-a intamplat acest incident. VIDEO

Unui barbat i-a explodat tigara electronica in buzunar si a inceput sa fuga. Din ce motiv s-a intamplat acest incident. VIDEO

ORL

Aerul condiționat poate duce la inflamarea nervului facial. Ce riscați

Riscurile la care se expun alergicii la nichel. Se găsește chiar și în bijuterii

Accidentul vascular cerebral, mult mai frecvent în rândul tinerilor fumători

Controale la endocrinolog recomandate înainte și după sarcină

Durerile abdominale și infecțiile urinare dese pot duce la incapacitatea de a obține o sarcină

Cea mai frecventă boală cu transmitere sexuală în rândul tinerilor. Cum poate fi tratată

csid

Obiceiul matinal care ne asigură cantitatea de vitamina C necesară organismului