Adevărul despre țigările electronice. Ce se întâmplă în corpul fumătorilor

Ultimul update: Duminica 01 Octombrie 2017 18:28
Data publicarii: Marti 19 Septembrie 2017 10:08
Categorie: CSID

Ţigări electronice, gumă de mestecat cu nicotină ori alte dispozitive ce conţin aceeaşi substanţă. Toate, vândute în ideea că sunt mai puţin periculoase decât ţigara tradiţională.

Prezenţa nicotinei are însă impact direct asupra vaselor de sânge din tot organismul. Le face nefuncţionale, mai precis...

Magdalena Ciobanu, medic primar pneumolog: "Aparita ţigărilor electronice le-a oferit unor oameni iluzia că se protejează dacă consumă acest produse, în realitate toate au nicotină. Nicotina este extrem de toxice pentru aparatul cardio-vascular sub orice formă s-ar afla ea.”

Indiferent de sursa de provenienţă, nicotina este un vaso-contrictor. Îngustează vasele de sânge. Toate. Automat, creşte presiunea - tensiune arterială.

Magdalena Ciobanu Medic, primar pneumolog: ”Nu se produce treptat , ci în picuri, în valuri, ai inhalat din ţigară, s-au strîns vasele de sînge, ai presiunea mai mare, cu fiecare fum de ţigară riscul să pleznească, să mă exprin mai puţin academic, mai pe înțelesul oamenilor, creşte. Este, fără niciun fel de exagerare, la fiecare fum creşte riscul să crape vasul”.

Ne referim la infarct miocardic şi accident vascular cerebral.

Compuşii din ţigară intră în sînge din alveolole pulmonare, mici celule din plămâni care asigura transferul de oxigen.

În acelaşi timp, dioxidul de carbon este eliberat pentru a fi expirat. Fumatul are drept consecinţă fragilizarea acestor spaţii unde are loc schimbul normal de gaze, fără de care viaţa nu există.

Dr. Virgil Mihăescu, medic primar pneumolog: ”În momentul acela celulele respective încep să fie pe de o parte distruse. Pe de altă parte, scade apărarea respiratorie.”

Aşa apare emfizemul pulmonar, ireversibil. Nu doar că veţi simţi oboseală şi dacă urcaţi două, trei trepte, dar calitatea vieţii va fi deteriorată definitiv...

 

Unui barbat i-a explodat tigara electronica in buzunar si a inceput sa fuga. Din ce motiv s-a intamplat acest incident. VIDEO
Unui barbat i-a explodat tigara electronica in buzunar si a inceput sa fuga. Din ce motiv s-a intamplat acest incident. VIDEO
Acnee
Inflamaţie, noduli, puroi, toate determinate de o banală acnee. Cum o tratăm
Călcâiul lui Ahile în rândul bărbaţilor: prostata. Analizele anuale care pot salva vieţi
Ce înseamnă pentru creier materiile multe, grele și puțin importante de la școală
Orice modificare privind sănătatea personală trebuie să vă trimită la medic
De ce trebuie să ne spălăm nasul cu bicarbonat
Metoda prin care ne putem păstra silueta și prelungi speranța de viață
iulia vantur
Iulia Vântur, la CSID, despre viața din India: ”Munca la știri m-a ajutat în muzică”