Actele caritabile si voluntariatul au efecte benefice pentru sanatate. Ce spun psihologii

Ultima actualizare: 03-02-2014 06:57

Oferiti daruri, implicati-va in acte caritabile si faceti voluntariat. Astfel ii puteti ajuta pe cei aflati in suferinta si va puteti creste speranta de viata, spun psihologii.

Oferiti daruri, faceti bucurii celor apropiati. Orice gest are beneficii multiple. Acestea merg dincolo de sentimentul placut al celui care primeste. Psihologii spun ca persoanele generoase au numai de castigat la capitolul sanatate.

Marina s-a nascut intr-o zona rurala si nu spera sa termine liceul. Insa viata i s-a schimbat pentru ca a intalnit oameni care au ajutat-o.

"Am fost sprijinita si dupa terminarea scolii generale, si dupa terminarea liceului. Momentan sunt in anul 3 la Drept. Sunt un copil care vine de la tara", spune Marina.

Oana Serban, Fundatia World Vision: "Ë foarte important sa ajuti, e important pentru tine in primul rand, ca o satiafactie personala. Ajutand un copil de fapt noi noi ajutam o comunitate intreaga sa se dezvolte".

Cadourile, actele de caritate, voluntariatul va cresc speranta de viata, spun psihologii.

Bogdana Bursuc, psiholog: "Örice forma in care eu ajut sau daruiesc cuiva e o forma terapeutica pentru mine. Mecanismul prin care se intampla este, de fapt, in realitate o forma de a fi impreuna. Pentru ca eu sa fiu intr-adevar impreuna cu cineva inseamna sa impart o bucurie sau sa impart o suferinta".

Insa daca vorbim despre ceea ce oferiti, mai aveti un beneficiu indirect.

Bogdana Bursuc, psiholog: "Ceea ce conteaza este faptul sa ne trezeasca emotii puternice, asa putem afla daca ceva conteaza".

Actele caritabile au asadar un dublu beneficiu, atat pentru cel care primeste, dar si pentru cel care ofera.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO