Solutia gasita de UE pentru migrantii salvati in Mediterana. Unde vor fi trimisi, "in afara Europei"

Ultima actualizare: 29-01-2017 07:16
imigranti mediterana

Ministrii de Interne din UE incearca sa impiedice venirea un nou val de migranti in vestul Europei.

Ministrii de Interne din statele membre ale Uniunii Europene au discutat joi la reuniunea din Malta despre un proiect ce prevede infiintarea in Africa a unor tabere pentru migranti finantate de europeni si administrate cu sprijinul agentiei ONU pentru refugiati, transmite Reuters.

Taberele ar urma sa ii gazduiasca pe migrantii salvati in Mediterana de misiunile de interventie. "Ideea este ca acesti oameni sa ajunga undeva unde sa fie in siguranta, fara a-i aduce insa in Europa. Oamenii care ajung in mainile traficantilor de persoane trebuie salvati si dusi intr-un loc sigur in afara Europei. De acolo vor ajunge in Europa doar cei care solicita protectie", a spus ministrul german de Interne, Thomas de Maiziere, intr-o declaratie de presa.

Traversarea Mediteranei din Libia in Italia este principala ruta de migratie pentru cei care doresc sa ajunga in state bogate din Europa. UE intentioneaza sa desfiinteze aceasta ruta si sa accepte doar refugiati, nu si migranti economici.

Numai anul trecut pe acest traseu s-au inecat peste 4.500 de persoane.

UE deruleaza in Mediterana o misiune navala, precum si misiuni de antrenament la care iau parte membrii Garzii de Coasta a Libiei. Scopul este de a-i pregati pe responsabilii libieni pentru a face fata interventiilor tot mai solicitante pentru interceptarea ambarcatiunilor cu migranti ilegali.

Taberele in care acestia ar urma sa ajunga vor fi administrate de agentia pentru refugiati a ONU (UNHCR) sau de Organizatia Internationala pentru Migratie (OIM).

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO