Operatiune ampla de salvare in Mediterana, dupa ce o barca cu 100 de migranti a naufragiat. Opt cadavre recuperate, pana acum

Ultima actualizare: 18-01-2017 07:20
migranti naufragiati in Mediterana - Agerpes

O ambarcatiune la bordul careia se aflau peste 100 de migranti s-a rasturnat sambata in apele inghetate din largul coastelor Libiei, iar doar patru persoane au fost salvate dupa ore de cautare, confrom Associated Press.

Paza de Coasta a Italiei, care conduce misiunea de cautare, a declarat ca opt cadavre au fost recuperate din apa, iar alte patru persoane au fost salvate, conform BBC.

Insa, zeci de persoane sunt date disparute, iar conditiile de cautare sunt foarte grele, datorita frigului.

Un nou naufragiu in nordul coastelor libiene s-ar fi soldat cu peste o suta de disparuti, potrivit relatarilor a patru persoane salvate, in timp ce au fost recuperate din apele Marii Mediterane opt corpuri ale unor migranti morti, a facut cunoscut sambata garda de coasta italiana, citata de AFP, conform Agerpres.

"La ora actuala, putem informa ca au fost recuperate corpurile a opt persoane moarte. Alte patru persoane au fost salvate, afirmand ca, in total, 107 migranti se aflau la bordul ambarcatiunii", a declarat serviciul de presa al garzii de coasta italiene care coordoneaza operatiunile de salvare din Mediterana.

Aceste operatiuni continuau si dupa lasarea intunericului, in pofida conditiilor meteorologice nefavorabile si marii agitate, potrivit aceleiasi surse.

O nava militara franceza care efectua misiuni de patrulare in cadrul dispozitivului Frontex, agentia europeana de control al frontierelor externe, i-a recuperat pe supravietuitori, in timp ce doua vase comerciale au fost rerutate spre zona naufragiului, la vreo 50 de kilometri nord de coastele libiene.

Un avion al Frontex si un elicopter al marinei militare italiene participau, de asemenea, la operatiunile de salvare.

Vineri, 550 de persoane au fost salvate in mai multe operatiuni in Mediterana si au fost recuperate corpurile a doua victime, a anuntat garda de coasta italiana.

Iarna nu a pus capat tentativelor migrantilor de a traversa Marea Mediterana, spre deosebire de anii precedenti, incetinind numai ritmul plecarilor.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO