O refugiata ar fi fost decapitata in timpul naufragiului din Mediterana. Cel putin 700 de imigranti au murit

30-05-2016 13:51

barca cu refugiati

Criza imigrantilor continua sa faca victime, dupa ce aproximativ 700 de oameni au murit in ultimele zile, incercand sa ajunga in Europa.

Naufragiile care au avut loc in Marea Mediterana in ultimele sapte zile s-au soldat cu moartea a cel putin 700 de migranti, a declarat duminica, din Roma, pentru DPA o purtatoare de cuvant a Inaltului Comisariat al ONU pentru Refugiati. Au aparut insa si primele detalii despre victime si naufragiu.

Bilantul mortilor tine cont de cele trei accidente care s-au produs miercuri, joi si vineri si se bazeaza pe declaratiile supravietuitorilor, a declarat Carlotta Sami pentru agentia de presa germana.

Sami a declarat ca 550 de oameni sunt dati disparuti de joi, dupa rasturnarea unei ambarcatiuni; circa 100 ar putea fi blocati intr-o alta ambarcatiune care s-a scufundat miercuri si un numar nespecificat de persoane au fost date disparute dupa un al treilea naufragiu, produs vineri.

refugiati

Mai multi supravietuitori au povestit scenele de groaza la care au asistat. Multi dintre cei din barci s-au speriat si au sarit in apa. Dar, in momentul in care capitanul a tras cablurile, unul dintre ele a ricosat inapoi si a decapitat o femeie din barca, relateaza Daily Mail.

O doua barca s-a scufundat la scurt timp, cu toti pasagerii de la bord. Cateva dintre trupurile victimelor au fost gasite, insa cautarile continua.


 

Sursa: Daily Mail


VIDEO PROTVPLUS.RO