Bebelus nascut pe o barca plina cu refugiati, in mijlocul Mediteranei. Ce nationalitate va avea micutul Newman

Dată publicare: 13-09-2016 08:42
Dată actualizare: 16-09-2016 07:41


O femeie din Nigeria a nascut un bebelus pe vapor, in Mediterana, dupa ce a fost salvata dintr-o barca tixita cu migranti, aflata pe punctul de a se scufunda.

Voluntarii de la "Medecins sans frontieres" spun ca bebelusul s-a nascut in apele internationale, asa ca nimeni nu stie ce nationalitate va avea. Moasa care a ajutat la venirea lui pe lume a descris nasterea drept "normala, in conditii anormal de periculoase".

Imaginile au fost filmate in mijlocul Mediteranei, unde echipajul de pe vasul Aquaris si voluntarii de la Medecins sans frontieres au salvat zeci de migranti. Acolo a vazut lumina zilei micul Newman.

Nasterea bebelusului a fost consemnata pe o bucatica de hartie. Nu se stie exact ce greutate are, pentru ca pe vas nu exista un cantar pentru nou nascuti. Si inaltimea a fost aproximata, din lipsa de instrumente de masurat potrivite.

In schimb, au fost trecute, precis, coordonatele unde se afla vasul Aquaris cand baietelul a venit pe lume. Chiar in apropierea insulei Malta.

Numai ca Newman s-a nascut in apele internationale, asa ca nationalitatea lui este in continuare subiect de dezbatere

Newman nu este primul copil de migranti nascut pe mare. Luna trecuta, gemeni prematuri s-au nascut intr-o barca cu refugiati, aproape de coasta libiana. Acum sunt ingrijiti la o maternitate din Palermo, unde mama lor din Eritreea abia asteapta sa-i poata lua in brate.

Potrivit datelor organizatiei internationale pentru migratie, de la inceputul anului, peste 3.000 de oameni au pierit cand incercau sa traverseze Mediterana, in ambarcatiunui improvizate.


VIDEO PROTVPLUS.RO