Sase dintre cele mai bogate tari ale lumii au acceptat 9% din numarul de imigranti. Tarile care ii primesc in numar mare
Cele mai puternice state ale lumii se afla pe ultimul loc atunci cand vine vorba de primitul migrantilor, arata un studiu realizat de agentia de binefacere britanica Oxfam.
Conform studiului, cele mai bogate sase tari ale lumii, Marea Britanie, China, Franta, Germania, Japonia si SUA, care impreuna compun mai mult de jumatate din economia globala, au acceptat mai putin de 9% din numarul de imigranti la nivel global, adica sub un om din 11, potrivit Mirror.
Cu toate ca Germania a acceptat un numar mult mai mare de refugiati fata de restul tarilor din aceasta categorie, tot ramane o discrepanta mare intre numarul de refugiati adapostit in total de ele, de 2.100.000 si cel din statele sarace.
Alegeri 2024
12:53
Candidații la alegerile prezidențiale 2024. În ce ordine apar pe buletinele de vot de duminică, 24 noiembrie
12:16
Cine intră în turul 2 al alegerilor prezidențiale. Cotele pe care le au candidații la casele de pariuri
12:08
Cine intră în turul 2. Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr
12:07
Cine intră în turul 2. Ce arată cel mai recent sondaj, publicat cu două zile înaintea alegerilor
La polul opus se afla state precum Iordania, Turcia, Teritoriile palestiniene ocupate, Pakistan si Liban. Potrivit studiului, acestea ofera adapost pentru mai mult de jumatate din cei care si-au parasit locuintele de teama atacurilor. Interesant este ca puterea financiara a acestor tari insumeaza mai putin de 2% din economia globala.
In intreaga lume peste 65 de milioane de cetateni au fugit din calea razboaielor si atacurilor, 40,8 milioane dintre acestia ramanand insa pe teritoriul aceleiasi tari. 21,3 milioane de oameni sunt migranti, iar 3,2 milioane au cerut azil si asteapta o decizie in acest caz.
Acestea sunt cele mai mari cifre de la inceputurile inregistrarilor pana in prezent. Conflictele din Siria au reprezentat un factor important in aceasta criza umanitara, dar la ea au contibuit si violentele din Sudanul de Sud, Burundi, Irak, Yemen si alte state macinate de conflicte civile.
"Este o criza complexa care necesita un raspuns global si coordonat, in care tarile bogate sa isi faca treaba, sa accepte mai multi refugiati si sa faca mai mult pentru a le asigura protectia oriunde s-ar afla. Le cer oamenilor sa fie solidari cu milioanele de refugiati si sa puna presiune pe liderii mondiali, care se vor intalni in septembrie la New York, sa actioneze." a declarat directorul executiv al Oxfam, Mark Goldring.