Reportaj dramatic din Marea Egee. O echipa Sky News a participat la salvarea unor copii sirieni din apele inghetate

16-01-2016 08:53


Imagini incredibile au fost surprinse de jurnalistii care au insotit o patrula a pazei de coasta.

Un oras din Germania a decis sa interzica accesul solicitantilor de azil la o piscina publica. Asta dupa ce mai multe tinere s-au plans ca barbati ce locuiesc intr-un centru pentru migranti le-au hartuit sexual. Incidentul risca sa sporeasca nemultumirile germanilor fata de prezenta masiva a migrantilor la ei in tara. Asta in conditiile in care mii de refugiati continua sa soseasca pe malurile Europei. Urmeaza un reportaj ce contine imagini care va pot afecta emotional.

O echipa a postului Sky News s-a alaturat unei patrule de noapte pe Marea Egee. La scurt timp, au dat peste o ambarcatiune plina cu migranti s-a rasturnat in drum spre tarmul grecesc.

Salvatorii au scos din apa o femeie insarcinata si pe cei doi fii ai ei. De altfel, prioritatea lor sunt copiii ce nu pot rezista prea mult in apa rece.

Lisa Holland, corespondent SKY News: "Pare nesfarsit sirul oamenilor scosi din apa. Pare clar ca nu toti au supravietuit. Peste tot la bord, intr-un intuneric bezna, auzi oameni implorand dupa ajutor.

Trei copii, o fetita de patru ani si doi baieti, de doi ani fiecare, au murit. Alti copiii au fost scosi din apa in utlima clipa. In total, 12 barbati, cinci femei si trei copii au fost dusi la mal, unde au primit ingrijiri pentru hipotermie. Majoritatea sunt sirieni. Spun ca de vina pentru accident este cel care conducea barca.

Individul turc a fost arestat de politistii eleni carora le-a declarat ca nu a condus o barca in viata lui si ca a fost obligat sa ii duca pe migranti la malul insulei Agathonisi. Iarna nu a sugrumat fluxul de migranti care continua sa soseasca cu miile in fiecare saptamana pe tarmul Europei.
 

VIDEO PROTVPLUS.RO