Premierul Ungariei critica dur in Bild politica Angelei Merkel: Tonul Germaniei este brutal, grosolan si agresiv

Ultima actualizare: 28-02-2016 07:00
orban, merkel, cover

Premierul ungar Viktor Orban i-a reprosat Germaniei tonul sau “brutal, grosolan si agresiv” in criza refugiatilor, argumentand ca politica germana “nu este lipsita de alternativa", intr-un interviu aparut joi in cotidianul german Bild, relateaza AFP.

“Astazi, tonul folosit de Germania este brutal, grosolan si agresiv", a acuzat seful guvernului conservator, critic inversunat al politicii portilor deschise pentru refugiati adoptata de cancelarul Angela Merkel.

“Politica germana privind refugiatii nu este lipsita de alternativa”, a spus Orban, care a anuntat miercuri organizarea unui referendum cu privire la planul european de relocare a refugiatilor intre tarile membre ale UE, caruia guvernul ungar i se opune ferm.

“Cotele vor schimba profilul Europei - din punct de vedere etnic, cultural si religios”, a declarat pentru Bild liderul ungar, a carui tara formeaza impreuna cu Polonia, Cehia si Slovacia “Grupul de la Visegrad”, care se opune cotelor de primire a refugiatilor adoptate de Comisia Europeana.

Din cauza afluxului necontrolat de migranti UE se confrunta cu riscul importului de “terorism, criminalitate, antisemitism si homofobie", a mai spus Orban.

Totodata, premierul ungar a declarat ca promisiunea Uniunii Europene (UE) de a oferi bani si alte concesii Turciei in schimbul stoparii fluxului de refugiati catre Europa este o “iluzie”, relateaza Reuters.

“Cersim supusi de la (presedintele turc Tayyip) Erdogan (sa ne asigure) securitatea la frontierele noastre, in schimbul banilor si a promisiunilor, pentru ca nu ne putem proteja singuri”, a declarat Viktor Orban pentru cotidianul german Bild.

“Acest lucru face ca viitorul si securitatea Europei sa depinda de bunavointa Turciei”, a mai spus el.

Tarile Uniunii Europene au aprobat in aceasta luna suma de 3 miliarde de euro pentru Turcia in vederea imbunatatirii conditiilor de viata pentru refugiati, in schimbul promisiunii de a se asigura ca putini dintre acestia vor migra in Europa.

Viktor Orban a fost unul dintre cei mai fermi critici ai pozitiei cancelarului german Angela Merkel fata de refugiati.

“Bruxellesul face promisiuni turcilor pe care noi nu le putem respecta - sau nu vrem sa le respectam. Planul de a primi sute de mii de refugiati din Turcia si de a-i distribui in intreaga Europa este o iluzie", a mai spus el
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO