Povestile romanilor care au salvat imigranti din Mediterana. "Aveam sute de oameni la bord, izbucneau revolte"

×
Codul embed a fost copiat

Nava Stefan cel Mare a Garzii de Coasta Constanta s-a intors cu bine din misiunea care a avut loc in Marea Mediterana. Iar povestile echipajului despre fenomenul migratiei sunt emotionante.

Politistii de frontiera romani au salvat in cele trei luni aproape o mie de refugiati aflati in pericol de moarte. Printre ei s-au numarat si copii si femei insarcinate.

Politistii de frontiera romani au patrulat zi si noapte la bordul navei Stefan cel Mare, in zona de sud a Siciliei. Aproape o mie de refugiati, aflati in barci supraaglomerate, au fost salvati de ai nostri.

"Din aceasta zona plecau foarte multe ambarcatiuni gonflabile cu imigranti supraincarcate care riscau oricand sa se sparga si dupa circa 15 mile marine sunau in Malta sau Italia si cereau ajutor", explica comandantul.

Citește și
operatiune de salavare a refugiatilor in Mediterana - Politia de Frontiera
Romanii au salvat cateva sute de migranti folosind o "banana". FOTO si VIDEO cu operatiunea politistilor de frontiera
Pedeapsa primită de doctorița din Suceava judecată pentru că a luat mită de la 280 de pacienți bolnavi de cancer în 20 de zile

Nu putine au fost situatiile in care si militarii romani s-au aflat in pericol in fata numarului mare de migranti nervosi, infometati si disperati sa scape cu viata.

Comisar-sef Catalin Paraschiv, comandant nava: "Cel mai greu moment a fost atunci cand am luat 381 de persoane la bord. I-am recuperat din apa aproape de coastele Libiei, am fost nevoiti sa-i calmam caci izbucneau mici revolte intre ei. Pe timpul distribuiri mancarii isi furau mancarea unii la altii."

"I-am imbarcat la bord ne-am asigurat ca sunt bine din punct de vedere medical si am asteptat noi ordine erau copii, femei gravide”, spune un politist

"Am fost impresionata de copii care veneau cu partintii la bordul acestor nave si curajul parintilor de a-i transporta in acele ambarcatiuni precare. O barca avea in jur de 100-115, 120 de imigranti”, povesteste agentul Oana Buga.

Politistii de frontiera vor pleca din nou in misiune peste o luna, de aceasta data in sprijinul autoritatilor grecesti. Garda de Coasta va trimite sase vehicule dotate cu camere cu termoviziune care vor patrula in sudul Greciei.

Foto: Politia de frontiera

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
Citește și...
UE a inceput
UE a inceput "returul" de refugiati catre Turcia, dar migrantii se tem. "Mafia de acolo ne va lasa fara bani"

Grecia a inceput sa trimita primii refugiati inapoi in Turcia. Doua barci cu zeci de oameni la bord au plecat din portul insulei Lesbos luni dimineata.

Romanii au salvat cateva sute de migranti folosind o
Romanii au salvat cateva sute de migranti folosind o "banana". FOTO si VIDEO cu operatiunea politistilor de frontiera

Intr-o singura zi, politistii de frontiera romani care actioneaza in Mediterana au salvat aproape 400 de refugiati la inec.

Romania ar putea primi o noua cota OBLIGATORIE de migranti, adusi din Turcia. Iohannis:
Romania ar putea primi o noua cota OBLIGATORIE de migranti, adusi din Turcia. Iohannis: "Nu sunt lamurite toate detaliile"

Presedintele Romaniei a anuntat ca negocierile UE-Turcia ar putea duce la cresterea cotelor obligatorii de refugiati.

Recomandări
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia

Armata Ucrainei a decis să retragă una dintre armele pe care i le-a furnizat Washingtonul, după ce s-a constatat că este vulnerabilă în timpul atacurilor rusești.

Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare
Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare

Acuzațiile procurorilor și dosarele penale întocmite pe numele lor nu îi țin pe politicieni departe de funcții. 

Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump.
Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump. "Fără ea, nu vei face nimic, devii un președinte onorific"

Curtea Supremă a SUA a dezbăutut, joi, imunitatea penală a lui Donald Trump. Majoritar conservatoare, aceasta a părut să respingă argumentele candidatului republican la Casa Albă.