Imigranti evacutati brutal dintr-un autobuz, in Germania. Un copil a fost tras de gat din masina de catre un politist

21-02-2016 07:50

Au aparut noi controverse in privinta refugiatilor din Germania, dupa difuzarea unor imagini cu politisti care evacueaza, destul de brutal, un autobuz plin cu solicitanti de azil.

Numai ca refugiatii refuzau sa coboare si sa intre in centrul de primire pentru ca autobuzul era inconjurat de zeci de manifestanti ostili . 

Un politist apuca un copil de gat pentru a-l scoate, fara menajamente, dintr-un autobuz; pe care, culmea ironiei, figureaza inscriptia "Placerea de a calatori".

Autobuzul era inconjurat de demonstranti ostili, care scandau "Noi suntem poporul" - candva slogan al manifestatilor impotriva dictaturii comuniste, din fosta RDG, deturnat acum de miscarea impotriva refugiatilor, Pegida, nascuta la Dresda.

Totul s-a intamplat joi noaptea, in fata unui centru pentru refugiati din Clausnitz, o asezare situata la 50 de kilometri sud de Dresda.

Adolescent imigrant: "Demonstrantii din jurul autobuzului urlau ca niste maniaci, iar refugiatii erau atat de speriati incat refuzau sa coboare"

Martor: "Am fost socat cand am vazut cum cineva iese din autobuz carand pe sus un copil".

Imaginile cu manifestantii amenintatori, dar si cu politistii care i-au evacuta brutal pe solicitantii de azil din autobuz, au ajuns pe Internet.

"Am vazut aceste inregistrari video. Vorbesc de la sine" - a recunoscut ministrul de Interne al landului Saxonia, conservatorul Markus Ulbig, care a apreciat drept "profund rusinoasa" atitudinea localnicilor. Oficialul a anuntat ca ministerul sau va examina interventia fortelor de ordine.

Potrivit televiziunii publice ZDF, paradoxal directorul centrului pentru refugiati de la Clausnitz ar fi membru al unui partid populist, care urca in sondaje utilizand un discurs impotriva refugiatilor.

Uwe Reissmann, seful politiei din Clausnitz: "Situatia s-a inrautatit dupa ce unul din baietii din autobuz a inceput sa faca gesturi provocatoare. Ca sa calmam situatia, am decis sa il dam pe baiat jos din autobuz si sa il ducem la loc sigur, in centrul pentru solicitantii de azil. In acest scop, a fost necesara folosirea imediata a fortei."

Pe de alta parte, ungurii sunt ingrijorati de faptul ca gardul din plasa, inalt de patru metri, pe care l-au ridicat la frontiera cu Serbia nu protejeaza Ungaria de migranti. Peste 550 de migranti au rupt sarma sau l-au escaladat si au reusit sa intre pe teritoriu ungar. In primele 20 de zile ale acestui an, numarul lor a ajuns la 1200.
 


VIDEO PROTVPLUS.RO