Imaginile disperarii in Grecia. Refugiatii au luat cu asalt un camion cu lemne de foc si s-au batut pe paine. GALERIE FOTO


Ultimul update: Joi 10 Martie 2016 07:09
Data publicarii: Luni 07 Martie 2016 09:40
Categorie: Criza imigrantilor
cover

Scene disperate la granita Greciei cu Macedonia. Sute de migranti au atacat pur si simplu un camion cu lemne de foc trimis de voluntari in tabara de la Idomeni.

Mii de migranti sunt blocati in Grecia in conditii mizere din cauza restrictiilor impuse de mai multe tari din Balcani, dintre care Macedonia vecina.

Disperati ca raman fara surse pentru a se incalzi, sute de refugiati din tabera de la Idomeni au luat cu asalt un camion cu lemne de foc sosit in zona pentru ei.

Refugiatii s-au inghesuit si pentru a primi alimente de la voluntari. S-au batut pe paine si sandvisuri. Scenele impresionante au fost surprinse de fotografi.

Prim-ministrul grec Alexis Tsipras a cerut din nou duminica transferul "urgent" al miilor de migranti in alte tari ale UE, in ajunul unui summit extraordinar UE-Turcia la Bruxelles, informeaza AFP.

"Lansarea imediata a unei proceduri fiabile ce permite transferul migrantilor din tara noastra in alte state UE este o urgenta absoluta", a pledat Tsipras in fata cadrelor partidului sau SYRIZA (stanga radicala). "Aceasta vom incerca sa obtinem luni la Bruxelles", a adaugat el.

"Aproape 30.000 de migranti" sunt blocati in tara, a amintit Tsipras, criticand tarile europene care nu au pus in aplicare directivele UE.

"Suntem singura tara ce a pus in practica deciziile si isi asuma responsabilitatile decise de comun acord de tarile de pe ruta balcanica in octombrie", a declarat el.

"Vom continua sa dam din putinul pe care il avem acestor oameni vanati si persecutati aflati in nevoie... Dar este evident ca o tara mica cum este Grecia nu poate suporta povara intregii Europe in aceasta criza", a adaugat el.

Macedonia a redus saptamana trecuta numarul intrarilor de migranti pe teritoriul ei si nu a mai acceptat duminica decat o suta, mai aminteste AFP.

O sursa din politia greaca la frontiera a precizat ca Skopje nu permite decat trecerea sirienilor si irakienilor veniti din zonele direct afectate de razboi.

 

Sursa foto: Agerpres
 

 

 

FULLSCREEN
Imaginile disperarii in Grecia. Refugiatii au luat cu asalt un camion cu lemne de foc si s-au batut pe paine. GALERIE FOTO
  • /

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO