"Ghidul bunelor maniere pentru refugiati": cum a reusit Germania sa jigneasca o comunitate prin 14 caricaturi neinspirate
Pusi in situatia de a integra in societate sute de mii de refugiati, nemtii incearca sa le explice imigrantilor care este comportamentul social acceptabil in Germania, doar ca nu prea stiu cum.
Campaniile de informare derulate de agentiile guvernamentale si televiziunea publica din Germania au inclus pana acum un ghid pentru refugiati vorbitori de germana, o brosura disponibila in 13 limbi, o aplicatie pentru telefon, dar si o serie de 14 ilustratii asemanatoare celor pe care le vezi in avioane, care ofera sfaturi "de buna purtare", scrie The New York Times.
Here are some German examples from the original guide if you missed it. pic.twitter.com/I9H6J1Tf0V
— Karl Sharro (@KarlreMarks) January 19, 2016
Imaginile ii invata pe refugiati sa nu hartuiasca sexual femeile, sa nu-si bata copiii, sa nu agreseze cuplurile de homosexuali, dar si cum sa poarte o conversatie sau sa ceara ajutor si sunt amenintati cu inchisoarea sau cu refuzarea azilului daca se iau la bataie.
Ghidul a fost publicat in luna octombrie, de statia bavareza a televiziunii publice Bayerischer Rundfunk si a starnit reactii de amuzament sau revolta in randul jurnalistilor straini.
Nici internetul nu a iertat absurditatea ilustratiilor, catalogate drept xenofobe si ofensatoare. Karl Sharro, un caricaturist de origine britanica si libaneza, a lansat propriul sau ghid de buna purtare, adresat insa civilizatiei vestice.
I liked the European guides for refugees so I made a similar guide for how the West should behave in the Middle East pic.twitter.com/1R1VOITwaT
— Karl Sharro (@KarlreMarks) January 19, 2016
Ilustratiile lui Sharro, publicate pe Twitter, sugereaza ca ar fi bine ca fortele coalitiei sa evite pe cat posibil atacurile aeriene si invadarea altor state, precum si folosirea gazelor lacrimogene sau a armelor de ucidere in masa in Orientul Mijlociu.
Peste 1 milion de refugiati au ajuns in Europa in 2015, iar dintre acestia peste 300.000 au depus cereri pentru a primi azil in Germania, pana la sfarsitul lunii octombrie.
Sursa: New York Times
Etichete: migranti, refugiati, germania, ghid, caricaturi,
Dată publicare:
21-01-2016 11:28