"Scenele amintesc de Germania nazista". Ce sunt obligati sa faca refugiatii cazati in orasul britanic Middlesbrough

20-01-2016 18:41


refugiati

Solicitantii de azil din orasul britanic Middlesbrough sufera abuzuri deoarece sunt gazduiti in case cu usile de la intrare de culoare rosie, ceea ce le face tinte usoare pentru rasisti, scrie miercuri ziarul Times, relateaza Reuters.

Casele apartin unui subcontractant al G4S, gigantul britanic din domeniul securitatii implicat intr-o serie de scandaluri privind presupuse abuzuri si incompetente. Un purtator de cuvant al G4S a declarat ca subcontractantul Jomast va revopsi usile. Localnicii au comparat aceasta politica cu stelele galbene ale evreilor din Germania nazista, scrie Daily Mail

Solicitanti de azil care traiesc in Middlesbrough au afirmat ca ferestrele caselor lor au fost tinte ale atacurilor cu oua si pietre, iar usile de la intrare au fost murdarite cu excremente de caine. De asemenea, acestia au afirmat ca au auzit sloganuri rasiste.

Marea Britanie nu a primit la fel de multi refugiati precum alte tari europene anul trecut, insa ingrijorarile opiniei publice sunt din ce in ce mai mari si tensiunile sunt in crestere in multe comunitati unde traiesc numerosi imigranti.

Ministrul imigratiei James Brokenshire a afirmat ca a ordonat deschiderea urgenta a unei anchete privind locuintele unde sunt gazduiti solicitantii de azil din nord-estul Angliei, locuinte furnizate de G4S in cadrul unui contract cu statul.

'Daca vom gasi dovezi de discriminare impotriva solicitantilor de azil vom lua imediat masuri, deoarece un astfel de comportament nu va fi tolerat', a afirmat Brokenshire.

Purtatorul de cuvant al G4S a afirmat ca firma subcontractanta Jomast a recunoscut ca majoritatea caselor unde traiesc solicitantii de azil au usile de la intrare rosii si a fost de acord sa le vopseasca astfel incat sa nu existe o culoare predominanta
 

 

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO