Alexandra Furnea, Colectiv: ”Transferurile nu s-au dorit de rușine. Corupția ne omoară”

31-10-2018 09:37

alexandra furnea

”Transferurile nu s-au dorit de rușine, pentru a ascunde adevărul incompetenței lor și pentru a se face economie”, a reacționat pe Facebook Alexandra Furnea, supraviețuitoare a tragediei din Colectiv.

Mesajul ei vine după declarațiile făcute de politicieni cu privire la incendiul din 30 octombrie 2015.

”Cât despre mâna criminala, e aceeași care ne omoară de mulți ani: corupția”, spune tânăra.

CITEȘTE ȘI: La 3 ani de la Colectiv s-au schimbat doar declarațiile lui Ponta și Bănicioiu. De la ”avem tot” la ”nu eram pregătiți”

CITEȘTE ȘI: Liviu Dragnea, despre tragedia din Colectiv: „Ceva i-a ucis. Nu cred că lucrurile sunt limpezi”

Mesajul integral al Alexandrei Furnea:

Câțiva oameni care la momentul Colectiv reprezentau "autoritățile", au ieșit în presă în această perioadă pentru a încerca să își șteargă vina. Au spus că ei au dorit transferurile, dar acestea nu s-au realizat din nu știu ce motiv. Au mai zis și că acum există paturi pentru arși si un plan de intervenție în caz de tragedii asemănătoare, că se lucrează la protocoale, că se transportă arși în străinătate fără dificultate. Au continuat să povestească despre teorii ale conspirației și au acuzat, arătând cu un deget șui, îndoit de atâta furat, spre fantome (mâini criminale, statul paralel etc). Vă rog din suflet, nu plecați urechile.

Transferurile nu s-au dorit de rușine, pentru a ascunde adevărul incompetenței lor și pentru a se face economie. Nu există nici acum condiții pentru arși în spitalele noastre, din cauza bacteriilor și a nepriceperii personalului medical. La ce folos să ai câteva paturi dacă ele sunt cotropite de microbi, dacă tu faci igiena plăgii ca în anii '40, dacă nu ai saloane sterile? Pacienții arși transferați recent au plecat cu foarte multe intervenții din partea societății civile, nu ușor, așa cum pretind "autoritățile". Cât despre mâna criminala, e aceeași care ne omoară de mulți ani: corupția.

Urmează câteva săptămâni în care aproape fiecare zi este un parastas. Nicolae Bănicioiu, Raed Arafat, mulți așa-ziși medici, multe "figuri de autoritate", mulți directori de spitale, dorm liniștiți. Somnul lor netulburat este moartea noastră.

Pentru viețile noastre au luptat alții decât cei obligați prin lege să ne salveze. Și pentru viețile voastre la fel.

Sursa: StirilePROTV


VIDEO PROTVPLUS.RO