Prima pagina Charlie Hebdo dupa atentatul soldat cu 12 morti. Cum apare profetul Mahomed in noua caricatura


Ultimul update: Vineri 16 Ianuarie 2015 07:02
Data publicarii: Marti 13 Ianuarie 2015 07:48
Categorie: Charlie Hebdo
Charlie Hebdo

Pe prima pagina din numarul de miercuri al revistei satirice Charlie Hebdo apare o caricatura cu profetul Mahomed lacrimand si tinand in mana o pancarta cu deja celebrul mesaj "Je suis Charlie".

Caricatura din noul numar al revistei franceze, semnata Luz, il infatiseaza pe profetul Mahomed tinand in mana mesajul "Je suis Charlie".  Deasupra sa apare comentariul: "Totul este iertat".

Jurnalistii si angajatii de la Charlie Hebdo au fost gazduiti saptamana trecuta in sediul publicatiei Liberation, unde au inceput munca pentru noul numar inca de vineri.

Linia editoriala a revistei va ramane neschimbata au anuntata jurnalistii sai in cursul saptamanii trecute. "Vom face autorinonie, vom ironiza politica, religiile, este o stare de spirit." a sustinut avocatul publicatiei, Richard Malka, citat de Le Monde.

Numarul de miercuri va avea un tiraj de trei milioane de exemplare, in loc de un milion cum a fost prevazut initial, a anuntat distribuitorul revistei, MLP, care primeste avalanse de comenzi din Franta si din strainatate.

Citeste si: De ce au fost cenzurate caricaturile din Charlie Hebdo in principalele ziare din SUA si Marea Britanie

Toate incasarile pentru primul milion de exemplare vor merge la Charlie Habdo, reteaua de distributie acceptand sa lucreze gratuit.

Mai multe state care nu difuzau ziarul francez de satira sau il distribuiau doar in cateva exemplare au solicitat deja cateva mii de exemplare din noul numar al saptamanalului Charlie Hebdo.

Potrivit avocatului publicatiei satirice, viitorul numar va contine caricaturi cu Profetul Mahomed si va fi editat in 16 limbi.

Saptamanalul satiric francez, care a fost vizat, pe 7 ianuarie, de un atac comis de doi jihadisti francezi, soldat cu 12 morti si 11 raniti, avea pana in prezent un tiraj de 60.000 de exemplare.

Citeste si: Satira nu moare. Desene facute de caricaturisti din toata lumea, care au "raspuns" atacului de la Charlie Hebdo


 

Sursa foto: Liberation

Sursa: Liberation

VIDEO PROTVPLUS.RO