Românul care de Black Friday şi-a luat decapotabilă de 110.000 de euro. Ce şi-a cumpărat în 2018


Ultimul update: Luni 18 Noiembrie 2019 19:53
Data publicarii: Luni 18 Noiembrie 2019 18:17
Categorie: Black Friday

Milioane de televizoare, laptopuri, telefoane, anvelope , și parfumuri, au fost vândute de Black Friday.

Comercianții au tras linie și, unii dintre ei, anunță încasări record, cât o lună întreagă din restul anului. În total, românii au cumpărat online produse de peste 1,2 miliarde de lei, adică recordul ultimilor ani. Marile site-uri promit că până la sfârșitul lunii produsele comandate vor fi și livrate.

Cel mai bine s-au vândut şi anul acesta aparatele electronice şi electrocasnice. Site-urile de profil spun că au avut vânzări record.

Florin Filote, eMag: "Am avut peste 499 de milioane de lei vânzări într-o singură zi, cam cu aproape 10% mai mult decât evenimentul BF de anul trecut. În raport cu o lună întreagă, practic am vândut într-o zi cam cât vindem în mod normal într-o lună normală".

Florinel Chiș, Asociația comercianților on-line: "Am avut volume semnificative pe ceea ce înseamnă TV şi electronice în general, încă este creştere pe partea asta, segmentul de fashion iarăşi a avut o creştere semnificativă şi e un interes crescut al consumatorilor deorece e un numar mare de produse şi pot accesa branduri pe care nu le găsesc întotdeauna la magazinele din proximitate".

Un magazin online de îmbrăcăminte şi încălţăminte, de exemplu, a avut o creştere a vânzărilor de 50% faţă de anul trecut.

Robert Berza: "Ce am văzut interesant faţă de anii trecuți este ca românii prefera din ce în ce mai mult lucruri de calitate, produse mai scumpe, e un lucru care se vede în valoarea medie a coşului, care a ajuns la 100 de euro. Discountul mediu a fost undeva la 55-60%" .

Mulţi au profitat de reducerile de Black Friday ca să pregătească darurile de Moş Nicolae şi Moş Crăciun.

Corina Stan, reprezentant Elefant: "Cele mai comandate produse au fost parfumurile, cărţile, ceasurile şi jucăriile. Am avut peste 600.000 de comenzi în perioada asta şi faţă de 2019 am avut o creştere de 92%".

În total, au fost vândute produse în valoare de peste 1,2 miliarde de lei, în plus cu 10% faţă de anul trecut.

Dacă vorbim de plată cu cardul, numărul tranzacţiilor a fost cu 40% mai mare faţă de anul trecut. Aşadar, au fost mai mulţi românii care au avut încredere să achite online, în momentul în care au făcut comandă şi în aceasi timp, a crescut şi valoarea acestor tranzacţii, cu 23%. Aproape un sfert dintre clienţi au cumpărat însă produsele în rate, cu carduri de credit.

De Black Friday s-au vândut şi câteva tone de carne, mii de nopţi de cazare la reducere şi inclusiv maşini. Cea mai scumpă tranzacţie a fost o maşină decapotabilă în valoare de peste 110.000 de euro. Cumpărătorul a luat şi anul trecut, tot de Black Friday, o maşină la fel de scumpă, însă a vrut să rămână anonim.

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Black Friday 2019. Cât au cheltuit românii și care au fost recordurile de vânzări
BLACK FRIDAY 2019. LIVE BLOG: Cifre impresionante și recorduri pentru eMAG de Black Friday
VIDEO PROTVPLUS.RO