Profetia "Petre Romanul", papa care va veni dupa Benedict al XVI-lea si va duce la distrugerea Romei

Dată publicare: 11-02-2013 13:22
Dată actualizare: 14-02-2013 07:07
Sursa: Wikipedia, Bible Probe


Peter Turkson

Profetia Papilor, atribuita Sfantului Malachie, este alcatuita din 112 fraze scrise in limba latina si care descriu ultimii capi ai Bisericii Catolice, incepand cu Papa Celestin al II-lea (ales in 1143) si terminand cu succesorul Papei Benedict al XVI-lea

Potrivit acestei profetii, cel care ii va succede lui Papa Benedict al XVI-lea este numit Petre Romanul, iar pontificatul sau va duce la distrugerea Romei.

Aceasta carte a fost publicata prima data in 1595, de catre Arnold de Wyon, un istoric benedictin.

Misterioasa profetie ii apartine Sfantului Malachy, episcop de Armagh, oras din Irlanda.

In anul 1139, Malachy se afla la Roma, chemat de Papa Innocentiu al II-lea si a avut o viziunea despre cei care vor ocupa in viitor Sfantul Scaun.

Manuscrisul sau a fost pastrat in arhivele romane pana cand a fost redescoperit in 1590.

Pe de alta parte, Enciclopedia Catolica sustine ca documentele sunt un fals din secolul al XVI-lea, realizat probabil de celebrul Nostradamus.

Malachy a murit, asa cum profetise, in 1148, in Franta. In anul 1190 el a fost canonizat, devenind primul sfant irlandez care a primit aceasta onoare.

Papa despre care vorbeste Malachy, numindu-l Petre Romanul, este ultimul din lista mentionata in profetie.

Iata ce scria episcopul irlandez despre el: “In ultimii ani ai persecutiei Bisericii Romane Catolice, va domni Petre Romanul, care isi va conduce turma intr-o perioada foarte tulbure. Dupa aceea, orasul celor 7 coline va fi distrus si temutul Judecator va judeca oamenii”.

Poate este o coincidenta, dar cel de-al 267-lea Papa, Benedict al XVI-lea, a fost numit in manuscrisul medieval “gloria maslinului” (gloria olivae).

Cardinalul Joseph Ratzinger si-a ales numele de Benedict cand a devenit Papa, dupa numele fondatorului ordinului de calugari benedictini. Emblema acestui ordin este chiar ramura de maslin.

Cel mai apropiat de teoria despre "Petre Romanul" ar fi cardinalul Peter Turkson din Ghana, cel care a starnit o uriasa controversa la Vatican, cand a publicat o inregistrare considerata anti-musulmana.

AICI puteti vedea lista cu toti Papii mentionati de Malachy si modul in care el ii caracterizeaza.

O viziune similara cu a lui Malachy a avut si Papa Pius al X-lea. In anul 1909, acesta era in timpul unei audiente, cand a avut o revelatie si s-a trezit strigand ingrozit:

“Am vazut ceva cumplit. Oare eu voi fi acela? Oare va fi succesorul meu? Stiu doar ca Papa va parasi Roma si, in timp ce va pleca de la Vatican, ca trebui sa calce peste trupurile preotilor sai”.

Profetia lui nu s-a implinit nici in timpul lui, nici in pontificatul care i-a urmat.

In anul 1226, Sfantul Francisc din Assisi, fondatorul ordinului de calugari franciscani, a redactat o alta profetie tulburatoare:

“Va exista un Papa care va fi ales fara respectarea regulilor canonului si va duce la o mare schisma. Vor fi propovaduite invataturi diferite si multi din diferite ordine vor avea indoieli si chiar vor fi de acord cu ereticii, iar asta va face Ordinul sa se divida si asa vor aparea persecutii si neintelegeri.”

   

 

Vezi pe Voyo.ro: Ce se intampla cand un asasin platit primeste 25 de milioane de euro pentru uciderea Papei

Sursa: Wikipedia, Bible Probe


VIDEO PROTVPLUS.RO