2012, anul controverselor la Vatican. Cele mai grele momente pentru Papa Benedict al XVI-lea

Ultima actualizare: 14-02-2013 07:07
Papa Benedict al XVI-lea

2012 a fost un an marcat de declaratii surprinzatoare si de scandaluri majore carora Papa Benedict al XVI-lea a trebuit sa le faca fata.

Decembrie 2012 Imaginea simbolica a Craciunului, criticata dur de Papa Benedict: "Este o inventie, un fals!"

Potrivit Suveranului Pontif, imaginea simbolica a animalelor stranse langa Prunc in staul este o inventie, pentru ca Biblia nu scrie ca asa s-ar fi intamplat.

Nici ingerii nu le-ar fi cantat pastorilor, cand i-au anuntat de nasterea miraculoasa, relateaza Daily Mail.

Prin urmare, singurul adevar referitor la acest moment indragit de intreaga lume este faptul ca Fecioara Maria a fost virgina si l-a nascut pe Fiul Domnului. Restul sunt minciuni.
Aceste afirmatii au fost incluse intr-o carte scrisa de Papa Benedict, care a fost lansata miercuri si editorii estimeaza ca va fi un bestseller.

Probabil ca in scurt timp, toate bisericile crestine isi vor schimba clasicul decor de Craciun, cu animale in jurul Familiei Sfinte.

Iunie 2012: Papa Benedict rupe tacerea: primele cuvinte rostite despre fata nevazuta si corupta a Vaticanului

Dupa ce in presa italiana au aparut speculatii ca un cardinal ar fi orchestrat scurgerea de informatii, Papa Benedict a raspuns pentru prima data, numit aceste speculatii "exagerate" si "gratuite".

Ziaristii italieni sustin chiar ca Papa Benedict se afla in spatele acestor dezvaluiri "anonime", acesta incercand sa faca lumina asupra coruptiei de la Vatican. Miercuri, Inaltul Pontif a vrut sa-si exprime supararea vis-a-vis de ultimele tensiune aparute:
"Evenimentele din ultimele zile mi-au adus multa tristete in inima. Vreau sa-mi exprim inca o data increderea fata de colaboratorii mei si fata de cei care, in fiecare zi, cu loialitatea si spiritul lor de sacrificiu, ma ajuta" , a declarat Papa Benedict.

Aprilie 2012 De Paste, Papa simte ca omenirea e "amenintata de Intuneric". "Iluminarile nu sunt doar progrese"

"Daca Dumnezeu si valorile, diferenta dintre bine si rau raman ascunse in intuneric, toate celelalte iluminari, care ne dau o putere incredibila, nu sunt doar progrese, ci si amenintari care pun in pericol lumea", a declarat Papa, concentrandu-si meditatia asupra "luminii" invierii lui Iisus.

"Intunericul cu adevarat amenintator pentru om este faptul ca el este capabil sa vada si sa caute lucrurile tangibile, materiale, dar nu vede incotro se indreapta lumea si de unde vine aceasta", a remarcat el intr-o nota pesimista.

Benedict al XVI-lea si-a ilustrat cuvintele cu o imagine: "Astazi, putem sa ne luminam orasele intr-un mod atat de uimitor, incat stelele de pe cer nu se mai vad (...) In ceea ce priveste lucrurile materiale noi cunoastem si putem incredibil de multe, dar ceea ce merge dincolo de aceasta, Dumnezeu si binele, nu mai reusim sa identificam".

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO