Povestea omului care avea PREA MULTI BANI. Doar elasticul pentru teancuri il costa 2.500 dolari/luna

Ultima actualizare: 26-10-2012 06:38
Dolari

La 39 de ani, Pablo Escobar era miliardar. Seful cartelului de droguri de la Medelin, Columbia, avea o avere neta de 3 miliarde de dolari. Evident, banii erau obtinuti ilegal.

Cartelul sau controla aproximativ trei sferturi din traficul mondial de cocaina, iar Escobar era cautat atat de autoritatile din Statele Unite, cat si de cele din Columbia. Aceasta combinatie de bogatie si infractiuni a generat o problema ciudata pentru Escobar: pur si simplu avea prea multi bani.

Escobar era circumspect fata de bancheri si viceversa. Nu putea risca sa depuna prea multi bani la o singura banca, pentru ca nu avea nicio solutie legala, in cazul in care depozitele sale s-ar fi "evaporat".

Milionara la 3 ani? N-o sa-ti vina sa crezi ce idee o poate imbogati in doar cateva zile

Evident, avea alte modalitati de razbunare, asa ca temerea sa putea fi lejer trecuta cu vederea.

De cealalta parte, bancherii aveau motive mult mai puternice sa fie precauti. Daca Escobar ar fi fost condamnat pentru o infractiune, conturile sale puteau fi "inghetate" sau confiscate de autoritati. Sau, si mai rau, un procuror mai agresiv ar fi putut stabili ca banca era in cardasie cu traficantul de droguri. Pana la urma, nici macar in Columbia nu este ceva banal ca un om sa mearga regulat la o banca si sa depuna sume cu sase zerouri, folosind moneda americana.

Escobar obisnuia sa nu se uite la bani cand venea vorba de cheltuit. In comunitatea sa, avea reputatia unui Robin Hood, care folosea banii rezultati din traficul de droguri pentru a construi scoli, spitale, biserici si terenuri de fotbal. Isi permitea insa si "mici" excentricitati, cum ar fi un domeniu de 5.500 de acri, care includea o pista pentru avioane, o duzina de statui ale unor dinozauri si o rezervatie de animale salbatice. Avea mai multe girafe, elefanti, zebre si chiar patru hipopotami.

Chiar si asa, nu putea sa-si cheltuiasca averea suficient de repede. Asa ca a inceput sa stranga banii in teancuri de 100 de dolari si sa-i depoziteze intr-un depozit. Iar potrivit cartii "Povestea Contabilului", memoriile lui Roberto Escobar - fratele lui Pablo si contabilul de top al cartelului - Escobar avea atat de multi bani pe mana incat cheltuia 2.500 de dolari pe luna pentru elasticele necesare sa tina bancnotele impreuna. Bineinteles, suma reprezenta un maruntis pentru lordul drogurilor.

De fapt, depozitul de bani al lui Escobar avea o problema mult mai mare: sobolanii. Rozatoarele au reusit sa-i manance, la propriu, 10% din avere - intrau in depozit noaptea si se infruptau cu hartiile care aveau portretul lui Benjamin Franklin imprimat.

Pablo Escobar a murit intr-un schimb de focuri in 1993, la o zi dupa ce a implinit 44 de ani. Domeniul sau a fost "vizitat" imediat de cautatorii de comori si cea mai mare parte a bunurilor a fost confiscata de autoritati. Insa cei patru hipopotami au ramas, pentru erau prea dificil de mutat. Iar de atunci, s-au inmultit considerabil, atingand cifra de 30, in iulie 2011, fiind acum considerati un real pericol.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO