Amanuntul incredibil despre scufundarea Titanicului, pe care nu-l stia nimeni pana in prezent
Titanicul s-a scufundat dupa ce a lovit un aisberg. Insa exista un amanunt, nestiut pana acum, care schimba toate datele problemei si pune una dintre cele mai mari tragedii maritime din lume intr-o noua lumina.
Se parte ca aisbergul de care s-a lovit Titanicul in plin a fost "trimis" in acel loc de o activitate lunara neobisnuita. Cu alte cuvinte, cu trei luni inainte de accident, in ziua de 4 ianuarie 1912, Luna s-a aflat cel mai aproape de Terra in 1.400 de ani.
Evenimentul astronomic a creat, in 12 ianuarie, un super-val care a eliberat in calea Titanicului o adevarata "flota de aisberguri". In noaptea de 14 aprilie 1912, Titanicul a intrat in viteza intr-unul dintre acestea. Accidentul a dus la moartea a 1.500 de oameni.
Zona in care Titanicul s-a scufundat era atat de impanzita cu aisberguri, incat navele de salvare au fost nevoite sa incetineasca.
Inainte sa ajunsa pe traiectoria Titanicului, aisbergurile, desprinse din coasta Groelandei, au calatorit luni sau chiar ani intregi din coasta in coasta.
De obicei, blocurile de gheata care pleaca de la Polul Nord se prind de coasta Labradorului sau Newfoundland-ului.
Oamenii de stiinta cred ca acelasi lucru s-a intamplat si cu cel care a dus la scufundarea Titanicului, care s-a desprins de coasta Canadei din cauza unui superval creat de o activitate lunara neobisnuita.