Plimbatorul de caini, un job tot mai profitabil in Marea Britanie. Sumele uriase care se pot castiga intr-un an

Ultima actualizare: 04-06-2015 07:06
caini plimbare - getty

Un nou job ia amploare in Marea Britanie - plimbatorul profesionist de caini. Britanicii tot mai ocupati apeleaza la serviciile unor astfel de persoane, care ajung sa castige sume ametitoare intr-un an.

In timp ce unii opereaza la nivel mediu, plimband simultan 8 sau 9 caini, pentru a face mai multi bani, exista si companii specializate in plimbarea sau adapostirea animalelor, cat timp stapanii sunt plecati de acasa, relateaza Daily Mail.

O companie de asigurari pentru animale a publicat zilele trecute un sondaj in care arata ca un plimbator de caini de succes, care are in grija aproximativ 13 caini pe zi, singuri sau in grup, poate depasi cu usurinta salariul mediu din Marea Britanie, de 22.000 de lire (30.000 de euro) pe an, putand castiga pana la 26.000 de lire sau chiar mai mult.

Potrivit sursei citate, in Londra, o persoana care plimba caini castiga in mod obisnuit 14 lire pe zi, pentru fiecare animal. In cazul in care la plimbari se adauga si cazarea si ingrijirea pentru o zi intreaga, se ajunge lejer la un venit de peste 26.000 de lire.

Cei care sunt dispusi sa aiba grija de animale si pe timpul noptii, uneori timp de mai multe saptamni sau chiar luni, atunci cand stapanii lor sunt plecati, pot aduna venituri de pana la 64.000 de lire pe an.

Cererea pentru ingrijitori pentru caini este mare cu precadere in Londra, unde oamenii de cariera sau cuplurile nu au destul timp pentru animalele lor.

"Clientii obisnuiti sunt bancheri, oameni cu functii mari care muncesc foarte multe ore, care vor animale dar nu au timp de ele, decat in weekend. Majoritatea clientilor nu au copii, doar animale de companiei. Au de la 30 de ani in sus, iar cainele este familia lor. Isi pun mare incredere in persoana careia ii incredinteaza cainele", marturiseste Lisa (33 de ani), de profesie plimbator de caini.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO