O maimuta poate ajunge sa coste si 2000 de euro. Ce trebuie sa stie romanii care vor sa-si cumpere animale exotice

Ultima actualizare: 31-05-2015 07:03

Serpii, cameleonii si dihorii isi fac culcus in tot mai multe case. In timp ce in tara noastra exista peste 11 milioane de detinatori de caini si pisici, in ultima vreme a crescut cu 40% cerinta pentru animalele exotice.

Fiti insa precauti la ce cumparati. Chiar daca sunt simpatice, legea interzice sa tinem in casa, exemplare periculoase, pe cale de disparitie, sau care nu supravietuiesc, in afara habitatului natural.

In Romania sunt cateva zeci de posesori de maimute din rasele macac si capucin, insa multi nu le declara pentru ca legea interzice aceste animale. Pot detine maimute doar cei care au obtinut un certificat cites, prin care li se permite sa si cumpere un astfel de exemplar insa nu au dreptul sa il vanda mai departe. Altfel internetul e plin de oferte. O maimutica se poate cumpara de la citeva zeci de euro la 2000 de euro.

Pe langa maimute, in tara noastra e interzisa de pilda domesticirea bufnitei, a serpilor cobra si nu mai vorbim de lei sau tigrii. Iar interdictiile pleaca de la faptul ca unele animale sunt periculoase, altele sunt atat de rare incat sunt protejate de lege, iar altele nu pot trai decat in habitatul lor natural. Exista unda verde la o lista intreaga de serpi, tarantule, iguane, pasari exotice, dihori, arici si veverite. Aceste tipuri de animale s-au mutat deja din salbaticie in locuintele oamenilor.

Pitonul regal este cel mai mic din specia sa si singurul ce poate fi cumparat dintr-un pet shop. Pentru 474 de lei il puteti lua acasa, dar trebuie sa stiti ca la maturitate ajunge chiar si la doi metri lungime. Excentricii isi iau acasa chiar si un scorpion, pentru mai putin de 200 de lei.

Cameleonul isi schimba culoarea si este o atractie pentru cei ce vor un animal de companie neobisnuit. Costa 570 de lei si are nevoie de conditii speciale. La fel de cautati sunt si papagalii vorbitori, dar mult mai scumpi.

"Faceti cunostinta cu Maia. Este un papagal din rasa Ara si provine din America de Sud. Are inteligenta unui copil de 5 ani si invata destul de repede sa vorbeasca. Daca vreti acasa un astfel de exemplar exotic, trebuie sa stiti ca si pretul este pe masura: 12 mii de lei”, a relatat Andreea Brasovean, corespodent StirileProTv.

Altfel, ramanem tara cu vreo 6 milioane de caini de companie si vreo 5 milioane de pisici.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO