Familia copilului ucis de maidanezi in Parcul Tei, despagubita cu 2,4 milioane de EURO. Prima reactie a tatalui
Magistratii au acordat vineri daune record, de 2,4 milioane de euro, in procesul lui Ionut Anghel, baietelul din Bucuresti, mancat de caini pe un teren viran de langa parcul Tei.
Trebuie sa achite despagubirile Administratia Domeniului Public si firma care detinea parcela, unde s-a petrecut tragedia. In rest, singura persoana fizica, cercetata in dosar, a luat cu suspendare. Sentinta, nu este definitiva.
"Bine ca au fost gasit vinovatii", a afirmat Valentin Anchel, tatal lui Ionut.
Alegeri 2024
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
La mai putin de doi ani de la tragedie, magistratul care a judecat in mare secret dosarul mortii lui Ionut Anghel a stabilit vinovatii si a dat pedepsele: Administratia Domeniului Public Sector 2 si compania Tei rezidential, pe terenul careia copilul a fost sfasiat de maidanezi au primit cate 300 de mii de lei amenda penala. Administratorul dezvoltatorului imobiliar, Constantin Ciorascu, a fost gasit si el vinovat, pentru ucidere din culpa, iar pedeapsa este de trei ani de inchisoare cu suspendare.
Sentinta data de Judecatoria Sectorului 2 este una cu adevarat exemplara. Si nu doar prin prisma pedepselor, ci si prin valoarea despagubirilor pe care familia lui Ionut Anghel le va primi. Parintii vor lua cate 600 de mii de euro, iar fratele batietelului 1,2 milioane de euro.
''Orice suma de pe lumea asta nu poate sa il aduca inapoi. Daca era baiatul lui Bill Gates, tot nu putea sa isi aduca baiatul inapoi'', a mai spus tatal lui Ionut.
Pentru judecator, lucurile par clare: o autoritate a statului neglijenta care nu a strans maidanezii de pe strazi si un proprietar care nu a alungat animalele de pe terenul lui au contribuit in mod indirect la tragicul sfarsit al copilului.
"Putea sa i se intample oricui. Ni s-a intamplat noua. Era iminenta o tragedie in acea zona", considera Valentin Anghel.
Dupa drama din 2 septembrie 2013, ceva s-a schimbat in zona parcului tei. In bine. Parcul este iumprejmuit, iar terenul viran unde Ionut a fost atacat de maidanezi este inaccesibil. Nici caini nu mai vezi.'
Lucrurile s-au indreptat si in statisticile Spitalului Matei Bals. Daca in 2013, 12.500 de oameni au ajuns la centrul antirabic, autoritatile au reactionat la valul de critici, asa ca numarul celor muscati de caini s-a injumatatit in 2014.
Sentinta de vineri poate fi contestata de cei judecati si condamnati. Parintii lui Ionut par sa fie multumiti cu masurile luate de magistrati.
Sursa: Pro TV
Etichete: caine, proces, familie, judecatori, despagubiri, infractiuni, adp, maidanezi,
Dată publicare:
29-05-2015 10:30