Prodecanul Facultatii de Medicina din Oradea, prins cand primea mita. Cati bani au gasit procurorii in cabinetul sau

Dată publicare: 27-06-2014 08:49
Dată actualizare: 30-06-2014 07:01


Prodecanul Facultatii de medicina din Oradea, care e si seful sectiei de chirurgie maxilo-faciala din oras, a fost retinut de procurori. El a fost prins in timp ce lua mita de la doua studente carora le-ar fi promis ca le da note de trecere la examene.

Flagrantul a avut loc chiar in cabinetul lui, de la Spitalul Judetean. In timpul perchezitiei, anchetatorii au gasit sume importante de bani, ceea ce - sustin ei - constituie un indiciu ca dascalul ar mai primit "atentii" si de la alti studenti.

Constantin Romanul s-a intalnit dis-de dimineata cu cele doua studente si ar fi primit 400 de euro. Le-a chemat la cabinetul sau de la Spitalul Judetean, unde isi desfasoara activitatea ca medic la Sectia Oro-Maxilo-Faciala. Insa, imediat dupa ce tinerele au iesit din birou, au intrat politistii si procurorul de caz.

Ramona Pepelea, juristul Spitalului de Urgenta Oradea: "In timpul perchezitiei, au fost ridicate documente si inscrisuri cu privire la activitatea didactica a domnului Romanul."

Procurorii au decoperit in cabinet aproape 2.000 de euro - ceea ce, sustin ei, ofera indicii ca profesorul ar mai fi primit bani si de la alti studenti. Le promitea, potrivit anchetatorilor, ca ii va promova la examenele din vara.

Lucia Daina, directorul medical al Spitalului Urgenta Oradea: "Ne pare rau pentru cele intamplate. Nu suntem de acord cu astfel de practici si asteptam rezultatele anchetei."

In timpul perchezitiilor, medicului i s-a facut rau, iar un coleg i-a acordat ingrijiri. Conducerea Facultatii de Medicina din Oradea sustine ca n-a primit nicio sesizare din parte studentilor.

Florin Bodog, decanul Facultăţii de Medicina Oradea: "La nivelul facultatii am transmis tuturor cadrelor didactice sa nu cumva sa se intample astfel de neplaceri in cadrul facultatii."

Tot joi, au avut loc descinderi si acasa la medic, dar si la cabinetul sau privat. Doctorul va fi prezentat vineri instantei cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

 


VIDEO PROTVPLUS.RO