Falimentul spitalului din Beius a fost amanat. Judecatoria Oradea a anulat executarea silita
Judecatoria Oradea anuleaza executarea silita a spitalului din Beius, adus in faliment din cauza unui caz de malpraxis.
Dupa cinci ani de procese, un barbat a carui sotie a murit in spitalul din Beius, in urma unei operatii de cezariana, a castigat despagubiri importante, insa numai pe hartie.
Omul, ramas cu doi copii de crescut a incercat sa negocieze cu spitalul in fel si chip. Toate promisiunile insa au fost vorbe in vant. Asa ca, in urma cu cateva zile, executorul judecatoresc a decis sa blocheze conturile unitatii sanitare.
Directoarea spitalului a cerut in instanta esalonarea despagubirilor si anularea executarii silite. Ieri, Judecatoria Oradea a decis sa anuleze executarea silita a spitalului din Beius.
Spitalul din Beius, adus in pragul falimentului din cauza unui caz de malpraxis
In noiembrie 2006, Marcela Gruie, de 27 de ani, a venit sa nasca la termen, cel de-al doilea copil, in spitalul din Beius. Medicul ginecolog a hotarat sa ii faca operatie de cezariana.
Dar si el, si anestezistul au contribuit la moartea mamei - dupa cum au stabilit ulterior judecatorii. Femeia a suferit o criza cardiaca si a murit, iar bebelusul a fost salvat la limita. De atunci, pentru sotul, ramas vaduv a inceput calvarul proceselor. "Am o sentinta definitiva si irevocabila si nu vor sa plateasca acea despagubire. N-am cum sa renunt la banii copiilor. Macar atat sa le ramana de la mama lor. Altceva... "
Magistratii au hotarat ca doctorii care au gresit sa plateasca daune: cate 60 de mii de euro pentru fiecare copil si 25 de mii de euro sotului. Tatal copiilor a convenit cu managerul spitalului sa i se dea esalonat, cate 20 de mii de lei lunar. Dar a primit doar 15 mii in total.