"Nepasarea medicilor mi-a omorat fiica". Indiferenta si sistemul sanitar bolnav au rapit o viata

Ultima actualizare: 13-11-2012 06:57

O adolescenta de 15 ani din Bihora avut dureri de cap, insa primii doctorii care au vazut-o nu s-au grabit s-o trateze. Medicul de familie i-a dat un calmant si a trimis-o acasa.

Ulterior a revenit la spital, dar meningita de care suferea s-a agravat, iar adolescenta a intrat in coma si a murit sambata dimineata.

Directia de Sanatate Publica a declansat o ancheta, pentru a stabili daca este vorba de malpraxis.

Acum o luna, Talida a mers la medicul de familie, spunandu-i ca o doare capul foarte rau. A primit un calmant si a fost trimisa acasa, povesteste cu durere mama ei.

Pentru ca durerea s-a intetit, fata a mers la alte doua spitale, unde ar fi fost diagnosticata gresit cu meningita virala. Starea ei nu se ameliora, asa ca a ajuns intr-un final si la spitalul municipal din Oradea. Aici s-a descoperit o meningita extinsa la nivelul creierului. In scurt timp a intrat in coma, iar sambata dimineata a murit.

Reprezentantii spitalului unde a murit fata sustin ca au facut tot posibilul sa o salveze.

Mama fetei acuza insa un lant al slabiciunilor: daca medicul de familie o trimitea la un specialist si nu acasa, daca specialistii care au consultat-o prima data faceau un diagnostic corect, daca era trimisa repede la RMN si la alte investigatii necesare in astfel de cazuri, poate ca Talida ar fi fost acum in viata.

Medicul ei de familie nu vrea sa comenteze acuzatiile ce ii sunt aduse.

Femeia indurerata spune ca va astepta rezultatele anchetei comisiei, dupa care se va adresa si colegiului medicilor.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO