Cum iti pregatesti copilul pentru prima zi de scoala

Dată publicare: 11-09-2011 12:12
Dată actualizare: 22-06-2012 22:07


Elev

Inceperea scolii reprezinta un moment important in viata unui copil si presupune asumarea anumitor responsabilitati. Mai jos gasiti cateva sfaturi despre cum sa va pregatiti copilului pentru rolul de elev.

1. Prezinta-i scoala intr-o maniera pozitiva. Din pacate, copiilor li se spune mai mult despre responsabilitatile si obligatiile de la scoala, si mai putin despre aspectele pozitive ale acesteia, potrivit www.psihologpentrucopii.ro.

2. Clarifica-ti asteptarile referitoare la scoala. Multi parinti au mari ambitii referitoare la copilul lor si fara sa isi dea seama pun presiune asupra acestuia sa invete, sa se straduiasca, sa ia calificative bune. Daca si tu ai aceste asteptari fata de copil, nu uita ca scopul clasei I este ca micutul sa se adapteze, si nu sa obtina performante.

3. Informeaza-ti copilul despre principalele schimbari ce vor avea loc la scoala. Copiii au nevoie sa stie la ce sa se astepte cand vor merge la scoala. Spune-i despre noul program, despre structura orelor, despre configuratia clasei, despre calificative.

4. Familiarizeaza-l pe copil cu scoala. Mergeti de cateva ori in vizita la scoala, prezinta-i de dinainte invatatoarea, observa daca va avea si cunoscuti printre colegi. 

5. Obisnuieste-l pe copil cu programul de scoala. Asta presupune ca inainte cu cateva saptamani de inceperea scolii sa il obisnuiesti sa mearga la culcare mai devreme si sa se trezeasca mai repede. 

6. Implica-ti copilul in pregatirile pentru scoala. Mergeti impreuna sa cumparati rechizite, si lasa-l pe el sa aleaga rechizitele care ii plac.

7. Pastreaza un mediu familial constant. Avand in vedere ca proaspatul scolar trebuie sa se descurce cu adaptarea la scoala, este contraindicat sa apara schimbari si in familie.

Sursa: BBC NEWS

Tags: scoala,


VIDEO PROTVPLUS.RO