Subiecte și Barem Matematică BAC 2019. Ce au avut de rezolvat elevii la Matematică

Subiecte MATEMATICĂ BAC 2019
Pro TV

Subiecte si Barem MATE BAC 2019. Subiectele si Baremul la MATEMATICĂ, din cadrul examenului de Bacalaureat 2019, au fost publicate azi pe www.stirileprotv.ro.

UPDATE Subiecte si Barem Matematică BAC 2019. Subiectele si Baremul la Matematică, din cadrul examenului de Bacalaureat 2019, a fost publicat de EDU.ro. Vedeți AICI cum se rezolvau subiectele.

UPDATE Barem Matematică Bacalaureat 2019

Citește și
elevi bac
Bacalaureat 2019. Ce a scris un elev despre Viorica Dăncilă, pe foaia de examen

UPDATE Subiecte și Barem Matematică BAC 2019. Subiectele și Baremul la Matematică, din cadrul examenului de Bacalaureat 2019, a fost publicat de EDU.ro. Vedeți mai jos cum se rezolvau subiectele.

UPDATE Doi absolvenți de liceu din București au fost dați afară din examenele la Matematică și Istorie, pentru tentativă de fraudă, a anunțat Inspectoratul Școlar al Municipiului București.

UPDATE La ieşirea din săli, mulţi s-au declarat învinşi şi resemnaţi că şi-au spulberat toate şansele să promoveze în această sesiune. Doi candidaţi au fost eliminaţi de la această probă în Capitală

UPDATE Proba scrisă la matematică de la BAC 2019 s-a încheiat!

UPDATE Elevii de la mate-info (M1) au avut de rezolvat exerciții cu o matrice și un polinom. La al treilea subiect au primit un exercițiu cu monotonia unei funcții și o integrală

UPDATE Baremul de corectare pentru subiectele la matematică la bacalaureat 2019 va fi publicat miercuri la ora 15.00 de Ministerul Educației. Subiectele și baremul la matematică la BAC 2019 sunt diferite în funcție de profilul urmat de candidat: Mate-Info, Ştiinţele Naturii, Tehnologic, Pedagogic. Stirileprotv.ro va publica subictele și barem la matematică la BAC 2019 imediat ce vor fi disponibile

UPDATE La matematică elevii au putut lua cu ei în sala de examen, în afară de pix ori stilou cu cerneală albastră şi instrumente de desen. Adică rigla, raportor şi creion cu mâna neagră, în niciun caz dispozitive electronice de calcul ori comunicare. Luni, la română, doi elevi din Bucureşti au fost prinşi cu telefoanele la ei. Au declarat că au omis să le predea, în timp ce toţi colegii lor făceau asta. Pe unul l-a mai şi sunat un amic în timp ce scria despre Bacovia.

UPDATE ”Dacă o sa fie ca în 2018 mă rog pentru cei de la mate-info" a reacționat un elev din Capitală cu puțin înainte de startul examenului.

UPDATE Bacalaureatul continuă azi cu proba scrisă obligatorie a profiluli- matematică sau istorie. Timp de trei ore, absolvenţii de liceu rezolvă subiecte care ţin de ce au aprofundat cel puţin, teoretic- timp de patru ani. E însă proba care a adus, în anii trecuţi, cele mai mici note şi cel mai mare număr de candidaţi picaţi. Accesul în săli s-a făcut mai devreme decât la exemenul de română, din cauza temperaturilor crescute.

UPDATE A început examentul scris la matematică. Subiectele le veți găsi aici în curând

UPDATE Subiectele la MATEMATICĂ BAC 2019 sunt diferite în funcţie de filiera, profilul și specializarea pe care le urmează elevii.

UPDATE. Elevii au intrat în sălile de clasă. La simularea din urmă cu câteva luni, elevii de la profilul tehnologic au primit 3 subiecte, dintre care unul cu matrice şi altul cu funcţii.

Miercuri este o nouă zi de foc pentru elevii care susțin probele scrise la Bacalaureat 2019. Are loc proba obligatorie a profilului: matematică sau istorie. Subiectele și baremul de la matematică BAC 2019 vor fi publicate pe www.stirileprotv.ro miercuri dimineață, după ora 09:00.

Accesul elevilor în centrele de examen la probele scrise se face în intervalul 7:30 - 8:30, pe baza unui act de identitate valid, cu fotografie. Examenul scris începe la ora 09:00.

Examenul de bacalaureat a început în 3 iunie, cu proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română (proba A), a continuat, în zilele de 7, 10 şi 11 iunie cu evaluarea competenţelor digitale (proba D), iar în perioada 12-13 iunie se desfăşoară evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională (proba C).

Rezultatul obţinut de fiecare candidat la proba de evaluare nu se exprimă prin note sau prin calificativ admis/respins, ci prin stabilirea nivelului de competenţă corespunzător grilei aprobate la nivel naţional: experimentat, avansat şi mediu.

Luni elevii au avut de trecut primul hop - proba scrisă la limba română iar marți s-a derulat proba scrisă la limba maternă. Elevii care nu au susținut aceast examen au avut o zi liberă.


Cum se desfășoară probele scrise de la BAC 2019


Accesul candidaţilor în centrele de examen la probele scrise se face în intervalul orar 7,30 - 8,30, pe baza unui act de identitate valid, cu fotografie. Timpul destinat redactării unei lucrări scrise este de trei ore, calculat din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fotocopiate pentru fiecare candidat.

“Pentru rezolvarea subiectelor candidaţii vor folosi numai cerneală sau pastă de culoare albastră iar pentru executarea schemelor şi a desenelor vor utiliza numai creion negru. Pentru probele scrise la Matematică şi Geografie, candidaţii pot apela doar la instrumente de desen. La probele scrise mijloacele de calcul sunt interzise iar hârtia folosită este doar cea distribuită în sala de examen”, precizează MEN.

Toate sălile de examen au în dotare camere funcţionale de supraveghere video şi audio.

Nu este permis accesul cu manuale, dicţionare, notiţe, însemnări etc. care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor şi nici cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de calcul/comunicare.

″În acelaşi timp, candidaţilor le este interzis să comunice între ei sau cu exteriorul, să transmită ori să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notiţe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare în interior sau cu exteriorul. Cei surprinşi în aceste situaţii vor fi eliminaţi din examen, indiferent dacă materialele/obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent dacă au fost introduse de aceştia ori de alţi candidaţi, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane şi indiferent dacă ei au primit ori au transmis materialele interzise. Drept consecinţă, nu vor mai putea participa la probele următoare şi vor fi lipsiţi de posibilitatea recunoaşterii, în sesiunile următoare, a notelor la probele promovate anterior eliminării, inclusiv a probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale. De asemenea, aceşti candidaţi nu mai au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului”, informează aceeaşi sursă.

MEN reaminteşte că pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiţii, cumulativ: susţinerea tuturor probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale; susţinerea tuturor probelor scrise şi obţinerea notei 5 la fiecare dintre acestea; obţinerea mediei 6 cel puţin, la probele scrise.

 

Calendar Bacalaureat 2019
 

Probele scrise au început luni cu Limba şi literatura română.

Marţi s-a desfăşurat proba la Limba şi literatura maternă (maghiară, germană, sârbă, croată, slovacă, turcă, ucraineană şi italiană) iar miercuri are loc proba obligatorie a profilului.

Ultima probă scrisă din această sesiune, proba la alegere a profilului şi specializării este programată joi, 4 iulie.

Afişarea primelor rezultate, în centrele de examen şi pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevăzută pentru data de 8 iulie (ora 12,00). Contestaţiile pot fi depuse în aceeaşi zi, în intervalul orar 12,00-16,00. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 13 iulie.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Ce scrie presa din Spania despre Ianis Hagi după primul meci ca titular la Alaves
FOTO Ce scrie presa din Spania despre Ianis Hagi după primul meci ca titular la Alaves
Citește și...
Perle la Bacalaureat 2019, la limba si literatura romana:“Arghezi este un Isus care face din venin miere”
Perle la Bacalaureat 2019, la limba si literatura romana:“Arghezi este un Isus care face din venin miere”

Perle la Bacalaureat 2019, la limba și literatura română:“Arghezi este un Isus care face din venin miere”

Bacalaureat 2019. Ce a scris un elev despre Viorica Dăncilă, pe foaia de examen
Bacalaureat 2019. Ce a scris un elev despre Viorica Dăncilă, pe foaia de examen

Bacalaureat 2019. Subiectele si Baremul la limba română, din cadrul examenului de Bacalaureat 2019, au fost publicate luni de EDU.ro.

Subiecte Limba Română BAC 2019. Ce au avut de rezolvat elevii la real și uman
Subiecte Limba Română BAC 2019. Ce au avut de rezolvat elevii la real și uman

Subiecte si Barem Română BAC 2019. Subiectele si Baremul la limba română, din cadrul examenului de Bacalaureat 2019, a fost publicat de EDU.ro. Vedeți mai jos cum se rezolvau subiectele.

Bacalaureat 2019. Subiectele si Baremul de la proba de limba română
Bacalaureat 2019. Subiectele si Baremul de la proba de limba română

Bacalaureat 2019 a continuat luni, 1 iulie, cu examenul la limba română, prima probă scrisă a absolvenților clasei a XII-a.

Răspunsul unei eleve, întrebată ce i-a picat la BAC:
Răspunsul unei eleve, întrebată ce i-a picat la BAC: "Blaga și mai e cineva"

Prima probă scrisă a Bacalaureatului vine cu o revelaţie cruntă pentru sistemul nostru de educaţie! Din 215.000 de copii, care au intrat în clasa întâi, acum 12 ani, 100.000 n-au mai ajuns la examenul maturităţii.

Recomandări
Putin riscă o nouă inculpare. Rusia ar putea fi acuzată că a provocat intenționat foamete în Ucraina după invazie
Putin riscă o nouă inculpare. Rusia ar putea fi acuzată că a provocat intenționat foamete în Ucraina după invazie

Avocaţii specializaţi în drepturile omului care colaborează cu procurorul general al Ucrainei pregătesc un dosar pentru crime de război în care acuză Rusia că a provocat în mod deliberat foamete în timpul conflictului armat, scrie News.ro.

Lovitură pentru Austria! Italia o cheamă în judecată la CJUE, cu acuzații similare celor ale României
Lovitură pentru Austria! Italia o cheamă în judecată la CJUE, cu acuzații similare celor ale României

Guvernul italian va da în judecată Austria, la Curtea Europeană de Justiţie, la doar câteva zile după ce premierul Marcel Ciolacu a spus același lucru, din cauza refuzului repetat de primire a României în spațiul Schengen.

Explozie la un apartament de la parterul unui bloc din Sibiu. Zeci de locatari evacuați. Două persoane au murit | FOTO
Explozie la un apartament de la parterul unui bloc din Sibiu. Zeci de locatari evacuați. Două persoane au murit | FOTO

O explozie s-a produs duminică dimineaţă într-un apartament situat la parterul unui bloc din Sibiu, zeci de persoane fiind evacuate.