Bacalaureat 2019. Subiectele si Baremul de la proba de limba română

Ultima actualizare: 01-07-2019 20:37
bacalaureat 2019 edu.ro
Inquam Photos / Bogdan Danescu

Bacalaureat 2019 a continuat luni, 1 iulie, cu examenul la limba română, prima probă scrisă a absolvenților clasei a XII-a.

UPDATE Vezi aici reacțiile elevilor privind subiectele la BAC la Română.

UPDATE Subiecte si Barem Română BAC 2019. Subiectele si Baremul la limba română, din cadrul examenului de Bacalaureat 2019, a fost publicat de EDU.ro. Vedeți AICI cum se rezolvau subiectele.

UPDATE Subiectele de la proba de Limba și literatura română de la Bacalaureat sunt diferite, în funcție de profilul liceului absolvit și de filiera acestuia. Elevii liceelor teoretice, profilul Real, precum și cei care au terminat licee tehnologice și liceele vocaționale (mai putin cele de profilul pedagogic) au avut de realizat un eseu referitor la un text poetic aparținând autorilor George Bacovia sau Lucian Blaga.

Pentru absolvenții profilului Umanist și pentru cei de profilul Pedagogic, subiectele de la Limba și literatura română au avut ca cerință realizarea eseului referitor la un text poetic aparținând autorilor Tudor Arghezi sau Ion Barbu.

La Subiectul al II-lea, candidații la Bacalaureat au avut de argumentat perspectiva narativă dintr-un text de Mihail Sadoveanu.

Un alt subiect a avut ca cerință realizarea unui text argumentativ despre importanța pregătirii înaintea susținerii unui discurs.

Subiectul I punctul A a cuprins 5 cerințe, formulate pe baza unui fragment la prima vedere din “Amintiri de la Junimea din Iași”, de George Panu, scrie Edupedu.ro!

UPDATE Proba scrisa la limba si literatura romana, la Bacalaureat 2019 s-a incheiat dupa 3 ore de examen. Pe edu.ro, dar si pe stirileprotv.ro urmeaza sa fie publicat baremul de corectare pentru subiecte.

UPDATE Elevii de la profilul uman au avut de ales la subiectul al treilea o poezie scrisă de Tudor Arghezi sau Ion Barbu, la Bacalaureat 2019. Cei de la profilul real au avut poezie de George Bacovia sau Lucian Blaga.

Subiectele vor fi publicate pe stirileprotv.ro imediat ce acestea vor fi disponibile. Baremul de corectare la română va fi publicat pe edu.ro, dar si pe stirileprotv.ro.

Absolvenții de clasa a XII-a înscriși la Bacalaureat 2019 au avut la dispoziţie modele de subiecte elaborate de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare.

La Bacalaureat 2019 limba română, elevii au primit subiecte în funcție de profilul urmat la liceu. Astfel, pentru profilul umanist și profilul pedagogic au fost aceleași subiecte, în timp ce candidații de la profilul real și tehnologic au primit, de asemenea, aceleași subiecte.

Pentru a promova la Bacalaureat 2019, elevul trebuie să susţină toate probele, să fie notat cu minimum nota 5 la fiecare dintre ele, iar media generală la probele scrise să fie cel puțin 6.

Cum se desfășoară probele scrise de la BAC 2019

Accesul candidaţilor în centrele de examen la probele scrise se face în intervalul orar 7,30 - 8,30, pe baza unui act de identitate valid, cu fotografie. Timpul destinat redactării unei lucrări scrise este de trei ore, calculat din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fotocopiate pentru fiecare candidat.

"Pentru rezolvarea subiectelor candidaţii vor folosi numai cerneală sau pastă de culoare albastră iar pentru executarea schemelor şi a desenelor vor utiliza numai creion negru. Pentru probele scrise la Matematică şi Geografie, candidaţii pot apela doar la instrumente de desen. La probele scrise mijloacele de calcul sunt interzise iar hârtia folosită este doar cea distribuită în sala de examen", precizează MEN.

Toate sălile de examen au în dotare camere funcţionale de supraveghere video şi audio.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO