BAC 2021. Subiectele la Limba și literatura română, uman și real
BAC 2021. Este o zi importantă pentru absolvenții de liceu. Examenul naţional de Bacalaureat 2021 a început luni, cu proba scrisă la Limba şi literatura română.
Știrile ProTv vă prezintă subiectele pe care absolvenții le-au avut de rezolvat la la Limba şi literatura română.
Subiectele la profilul uman:
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Baremul la profilul uman:
Subiectele la profilul real:
Baremul la profilul real:
Pentru a veni în sprijinul absolvenților de liceu care dau luni BAC-ul, Ministerul Educației a întocmit un ghid cu regulile pe care trebuie să le aibă în vedere cei care vor susține examenul. Acesta poate fi accesat AICI.
BAC 2021. Subiecte la Limba și literatura română, uman și real
Pentru susţinerea probelor scrise s-au înscris 133.663 de candidaţi, dintre care 114.137 de candidaţi din promoţia curentă, respectiv 19.526 de candidaţi din promoţiile anterioare.
Vedeți aici ce subiecte au picat în 2020 la Limba şi literatura română.
În ceea ce priveşte subiectele, ministrul Educației a afirmat duminică seară că programa şi subiectele au fost adaptate situaţiei create în sistemul de educaţie de anul de pandemie.
„Avem o flexibilizare în sensul adaptării programei de examen la specificul acestui an şcolar. În fiecare dimineaţă dinaintea examenului vor fi extrase, apoi verificate şi reverificate subiectele, apoi baremul de corectură, pentru a face tot posibilul în vederea unei promovări cât mai ridicate, fără să coborâm, subliniez, fără să coborâm gradul de dificultate a subiectelor, dar insistând pe formularea clară a acestor subiecte care să fie adecvate pregătirii elevilor pentru examen. (...) Nu accept sub nicio formă formulări de tip capcană care nu sunt conforme gradului de dificultate mediu, care este un grad de dificultate impus pentru orice examen naţional. Nu este un examen în care să probăm cât de multe capcane întindem elevilor. Nu este corect ca elevii să fie responsabili de toate neajunsurile ultimei perioade, alături de neajunsurile cronice ale sistemului de învăţământ. Pentru aceste lucruri suntem responsabili în primul rând noi, cei din educaţie, profesorii în ultimă instanţă, dar nicidecum elevii, nu doresc să se descarce aceste neajunsuri pe elevii care susţin examenul de bacalaureat”, a afirmat Cîmpeanu într-o intervenţie telefonică duminică seară, la un post de televiziune.
Cum se desfășoară examenul de BAC 2021
Probele încep la ora 9:00, accesul elevilor în săli fiind permis până la ora 8:30.
În acord cu prevederile legale în vigoare, în sălile de clasă trebuie asigurate următoarele măsuri de prevenire şi protecţie: fiecare centru de examen va dispune de de asistenţă medicală, echipamente şi materiale de protecţie (dezinfectanţi, măşti etc.); intrările/ieşirile, precum şi sensul de deplasare pe coridoare, vor fi semnalizate corespunzător şi dezinfectate în mod regulat; în sălile de clasă în care se desfăşoară probele, locurile se stabilesc astfel încât să existe între candidaţi o distanţă de 1 metru unul faţă de celălalt, pe rânduri şi între rânduri; în situaţia în care acest lucru nu se poate realiza, se va asigura distanţarea maximă posibilă; fiecare persoană care are drept de acces în şcoală va primi câte o mască la sosire şi, dacă solicită, şi la plecare; sălile de clasă vor avea dezinfectanţi pentru mâini; în incinta centrului de examen va fi purtată, obligatoriu, masca de protecţie; colectarea măştilor purtate se va face în locuri special amenajate şi semnalizate. În acelaşi timp, este interzis schimbul de obiecte personale.
Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de trei ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor in sala de examen. Beneficiază de prelungirea timpului de lucru, cu maximum două ore, candidaţii pentru care s-a aprobat această solicitare de către Comisia Judeţeană de Organizare a examenului de Bacalaureat, în baza prevederilor Procedurii nr. 1.526/DGIP/12.03.2021 cu privire la asigurarea condiţiilor de egalizare a şanselor pentru elevii cu deficienţe de vedere, deficienţe de auz şi tulburări de neurodezvoltare.
Toate sălile de examen au în dotare camere funcţionale de supraveghere video şi audio.
Sursa: StirilePROTV
Etichete: bacalaureat, subiecte, Limba și literatura Română,
Dată publicare:
28-06-2021 09:14