SUBIECTE Bacalaureat 2020 Biologie. Cum vor arăta subiectele de anul acesta
Subiecte BAC 2020 Biologie. Elevii de clasa a XII-a susțin pe 25 iunie, ultima probă scrisă a examenului de Bacalaureat - proba la alegere a profilului și a specializării.
Absolvenții trebuie să aleagă una dintre următoarele materii, pentru examen, în funcție de studiile urmate în liceu:
► Fizică, Chimie, Biologie sau Informatică – elevii de la profilul real din filiera teoretică, de la profilul tehnic și profilul resurse naturale și protecția mediului din filiera tehnologică și de la profilul militar din filiera vocațională.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
► Geografie, Filosofie, Logică și argumentare, Economie, Psihologie și, după caz, Sociologie – absolvenții de la profilul umanist din filiera teoretica, de la profilul servicii din filiera tehnologică și din toate profilurile și specializările din filiera vocațională, cu excepția celui menționat mai sus.
Subiectele si baremul la biologie vor fi disponibile pe www.stirileprotv.ro la scurt timp după încheierea examenului.
Ca în fiecare an, elevii vor avea de rezolvat câtre trei subiecte, timpul de lucru fiind de trei ore. Toate subiectele sunt obligatorii. Se acordă 10 puncte din oficiu.
Rezultatele obținute de elevi la examenul de Bacalaureat 2020 vor fi afișate pe 30 iunie.
Având în vedere situația de anul acesta, generată de criza sanitară, pentru examenul de Bacalaureat 2020 mai bine de jumătate din băncile din săli au dispărut. Asta pentru că ordinul ministerului spune că între bănci trebuie să fie o distanţă de doi metri, față spate, stânga, dreapta.
Vezi AICI ce subiecte au picat în 2018 la proba de Biologie a examenului de Bacalaureat.
Înainte ca elevii să intre în clasă, toate suprafeţele, băncile, catedră, mânerele sau pervazul vor fi dezinfectate.
De asemenea, elevii vor trebui să poarte mască și li se va lua temperatura înainte de intrarea în școală.
Ministerul Educației a publicat pe site-ul edu.ro o serie de modele de subiecte la biologie pentru BAC 2020.
MODEL SUBIECTE BIOLOGIE BAC 2020 - ANATOMIE
MODEL SUBIECTE BIOLOGIE BAC 2020 - BIOLOGIE VEGETALĂ
BAC 2020. Cum se vor afișa rezultatele și notele elevilor
Afisarea rezultatelor la probele scrise va avea loc pe 30 iunie 2020, până în ora 12. În aceeași zi, elevii nemultumiți vor putea depune contestații, cu o a doua rundă pe 1 iulie. Pe 5 iulie, se afișează rezultatele finale.
Afişarea rezultatelor va fi diferită de anii precedenţi. Candidaţii vor primi un cod unic şi doar acesta va fi tipărit pe liste, cu notă şi media, fără numele titularului. În prima sesiune de bacalaureat s-au înscris peste 155.500 de candidaţi, din care aproximativ 32.000 sunt din seriile precedente.
CALENDAR Bacalaureat 2020
-► 3 – 10 iunie 2020 Înscrierea candidaților
-► 11 - 17 iunie 2020 Echivalarea și recunoașterea competențelor lingvistice și digitale
-► 22 iunie 2020 Limba și literatura română – proba E a) – proba scrisă
-► 23 iunie 2020 Limba și literatura maternă – proba E b) – proba scrisă
-► 24 iunie 2020 Proba obligatorie a profilului – proba E c) – proba scrisă
-► 25 iunie 2020 Proba la alegere a profilului și a specializării – proba E d) – proba scrisă
-► 30 iunie 2020 Afișarea rezultatelor la probele scrise - până la ora 12:00
-► 30 iunie 2020 Depunerea contestațiilor în intervalul orar 16:00 – 20:00
-► 1 iulie 2020 Depunerea contestațiilor în intervalul orar 8:00 – 12:00
-► 1 - 4 iulie 2020 Rezolvarea contestațiilor
-► 5 iulie 2020 Afișarea rezultatelor finale
REGULAMENT BACALAUREAT 2020
Elevii trebuie să respecte niște reguli stricte înainte de examen și în timpul probei. Accesul candidaţilor în centrele de examen la probele scrise se face în intervalul orar 7,30 - 8,30, pe baza unui act de identitate valid, cu fotografie.
Timpul destinat redactării unei lucrări scrise este de trei ore, calculat din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fotocopiate pentru fiecare candidat.
Pentru rezolvarea subiectelor candidaţii vor folosi numai cerneală sau pastă de culoare albastră iar pentru executarea schemelor şi a desenelor vor utiliza numai creion negru.
Pentru probele scrise la Matematică şi Geografie, candidaţii pot apela doar la instrumente de desen.
La probele scrise mijloacele de calcul sunt interzise iar hârtia folosită este doar cea distribuită în sala de examen.
Toate sălile de examen au în dotare camere funcţionale de supraveghere video şi audio. Nu este permis accesul cu manuale, dicţionare, notiţe, însemnări etc. care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor şi nici cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de calcul/comunicare.
În acelaşi timp, candidaţilor le este interzis să comunice între ei sau cu exteriorul, să transmită ori să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notiţe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare în interior sau cu exteriorul.
Cei surprinşi în aceste situaţii vor fi eliminaţi din examen, indiferent dacă materialele/obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent dacă au fost introduse de aceştia ori de alţi candidaţi, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane şi indiferent dacă ei au primit ori au transmis materialele interzise.
Drept consecinţă, nu vor mai putea participa la probele următoare şi vor fi lipsiţi de posibilitatea recunoaşterii, în sesiunile următoare, a notelor la probele promovate anterior eliminării, inclusiv a probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale.
De asemenea, aceşti candidaţi nu mai au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului.
Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiţii, cumulativ: susţinerea tuturor probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale; susţinerea tuturor probelor scrise şi obţinerea notei 5 la fiecare dintre acestea; obţinerea mediei 6 cel puţin, la probele scrise.