SUBIECTE BAC 2020 - Proba la alegere. Modele de subiecte la chimie organică și anorganică

Ultima actualizare: 25-06-2020 08:26
bac 2020
Agerpres

SUBIECTE BAC 2020. Elevii de clasa a XII-a susțin joi, 25 iunie, proba la alegere a examenului de Bacalaureat, în funcție de profil, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei Naţionale.

Absolvenții trebuie să aleagă una dintre următoarele materii, pentru examen, în funcție de studiile urmate în liceu:

Fizică, Chimie, Biologie sau Informatică – elevii de la profilul real din filiera teoretică, de la profilul tehnic și profilul resurse naturale și protecția mediului din filiera tehnologică și de la profilul militar din filiera vocațională

Geografie, Filosofie, Logică și argumentare, Economie, Psihologie și, după caz, Sociologie – absolvenții de la profilul umanist din filiera teoretică, de la profilul servicii din filiera tehnologică și din toate profilurile și specializările din filiera vocațională, cu excepția celui menționat mai sus.

În ceea ce privește proba la Chimie, elevii au putut opta între Chimie Organică și Chimie Anorganică.

Subiectele de anul acesta vor fi publicate de ȘtirileProTV AICI, în scurt timp.

De asemenea, baremele de corectare și notare vor fi anunțate în jurul orei 15:00.

Subiectele din anii 2018 și 2019, precum și baremele lor de corectare, pot fi descărcate de la finalul știrii în format PDF.

Rezultatele vor fi anunțate în data de 30 iunie.

Din programa pentru examen a fost eliminată materia care ar fi trebuit predată în semestrul al II-lea din clasa a XII-a. Vezi aici programa actualizată pentru Bac 2020.

În mod tradiţional, ora de începere a examenului este 9, dar elevii trebuie să se prezinte la şcoală încă de la ora 8.

Anul acesta, date fiind condiţiile speciale de desfăşurare, ora ar putea fi decalată dacă procedurile de triaj epidemiologic impun asta, a anunţat ministrul Monica Anisie.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO