SUBIECTE BAC 2020 - proba la alegere. Modele de subiecte la Geografie, Biologie și Fizică

subiecte bac 2020

SUBIECTE BAC 2020. Elevii de clasa a XII-a au susținut joi, 25 iunie, proba la alegere a examenului de Bacalaureat, în funcție de profil, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei Naţionale.

Absolvenții trebuie să aleagă una dintre următoarele materii, pentru examen, în funcție de studiile urmate în liceu:

Fizică, Chimie, Biologie sau Informatică – elevii de la profilul real din filiera teoretică, de la profilul tehnic și profilul resurse naturale și protecția mediului din filiera tehnologică și de la profilul militar din filiera vocațională

Geografie, Filosofie, Logică și argumentare, Economie, Psihologie și, după caz, Sociologie – absolvenții de la profilul umanist din filiera teoretică, de la profilul servicii din filiera tehnologică și din toate profilurile și specializările din filiera vocațională, cu excepția celui menționat mai sus

Subiectele si baremul pentru toate specializările vor fi disponibile pe www.stirileprotv.ro la scurt timp după încheierea examenului.

Citește și
bac 2020
SUBIECTE Bacalaureat 2020 Matematică. Avem primele subiecte de anul acesta și baremele de corectare
Cum a ajuns Petre Roman inculpat în Dosarul Mineriadei din 1990: „în subsolul Universității s-au găsit 22 de arme cu glonț; la sediul PNȚCD, substanțe halucinogene și materiale legionare”

Din programa pentru examen a fost eliminată materia care ar fi trebuit predată în semestrul al II-lea din clasa a XII-a. Vezi aici programa actualizată pentru Bac 2020.

În mod tradiţional, ora de începere a examenului este 9, dar elevii trebuie să se prezinte la şcoală încă de la ora 8.

Vezi cum s-a desfășurat proba la alegere la examenul de Bacalaureat din 2019.

Anul acesta, date fiind condiţiile speciale de desfăşurare, ora ar putea fi decalată dacă procedurile de triaj epidemiologic impun asta, a anunţat ministrul Monica Anisie.

SUBIECTE BAC 2020 – proba la alegere

 

MODEL SUBIECTE BAC Geografie 

 

MODEL SUBIECTE BAC Biologie 

BAC 2020. Cum se vor afișa rezultatele și notele elevilor

 

Afisarea rezultatelor la probele scrise va avea loc pe 30 iunie 2020, până în ora 12. În aceeași zi, elevii nemultumiți vor putea depune contestații, cu o a doua rundă pe 1 iulie. Pe 5 iulie, se afișează rezultatele finale.

Afişarea rezultatelor va fi diferită de anii precedenţi. Candidaţii vor primi un cod unic şi doar acesta va fi tipărit pe liste, cu notă şi media, fără numele titularului. În prima sesiune de bacalaureat s-au înscris peste 155.500 de candidaţi, din care aproximativ 32.000 sunt din seriile precedente.

CALENDAR Bacalaureat 2020

 

-► 3 – 10 iunie 2020 Înscrierea candidaților

-► 11 - 17 iunie 2020 Echivalarea și recunoașterea competențelor lingvistice și digitale

-► 22 iunie 2020 Limba și literatura română – proba E a) – proba scrisă

-► 23 iunie 2020 Limba și literatura maternă – proba E b) – proba scrisă

-► 24 iunie 2020 Proba obligatorie a profilului – proba E c) – proba scrisă

-► 25 iunie 2020 Proba la alegere a profilului și a specializării – proba E d) – proba scrisă

-► 30 iunie 2020 Afișarea rezultatelor la probele scrise - până la ora 12:00

-► 30 iunie 2020 Depunerea contestațiilor în intervalul orar 16:00 – 20:00

-► 1 iulie 2020 Depunerea contestațiilor în intervalul orar 8:00 – 12:00

-► 1 - 4 iulie 2020 Rezolvarea contestațiilor

-► 5 iulie 2020 Afișarea rezultatelor finale

 

REGULAMENT BACALAUREAT 2020

 

Elevii trebuie să respecte niște reguli stricte înainte de examen și în timpul probei. Accesul candidaţilor în centrele de examen la probele scrise se face în intervalul orar 7,30 - 8,30, pe baza unui act de identitate valid, cu fotografie.

Timpul destinat redactării unei lucrări scrise este de trei ore, calculat din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fotocopiate pentru fiecare candidat.

Pentru rezolvarea subiectelor candidaţii vor folosi numai cerneală sau pastă de culoare albastră iar pentru executarea schemelor şi a desenelor vor utiliza numai creion negru.

Pentru probele scrise la Matematică şi Geografie, candidaţii pot apela doar la instrumente de desen.

La probele scrise mijloacele de calcul sunt interzise iar hârtia folosită este doar cea distribuită în sala de examen.

Toate sălile de examen au în dotare camere funcţionale de supraveghere video şi audio. Nu este permis accesul cu manuale, dicţionare, notiţe, însemnări etc. care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor şi nici cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de calcul/comunicare.

În acelaşi timp, candidaţilor le este interzis să comunice între ei sau cu exteriorul, să transmită ori să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notiţe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare în interior sau cu exteriorul.

Cei surprinşi în aceste situaţii vor fi eliminaţi din examen, indiferent dacă materialele/obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent dacă au fost introduse de aceştia ori de alţi candidaţi, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane şi indiferent dacă ei au primit ori au transmis materialele interzise.

Drept consecinţă, nu vor mai putea participa la probele următoare şi vor fi lipsiţi de posibilitatea recunoaşterii, în sesiunile următoare, a notelor la probele promovate anterior eliminării, inclusiv a probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale.

De asemenea, aceşti candidaţi nu mai au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului.

Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiţii, cumulativ: susţinerea tuturor probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale; susţinerea tuturor probelor scrise şi obţinerea notei 5 la fiecare dintre acestea; obţinerea mediei 6 cel puţin, la probele scrise.

Sesiunea specială pentru Bacalaureat 2020

 

În contextul epidemiologic actual, ministrul Educației și Cercetării, a aprobat ordinul privind organizarea sesiunii speciale de Bacalaureat pentru absolvenții care nu vor putea participa la prima sesiune, în vederea asigurării egalității de șanse.

La aceste sesiuni speciale vor participa doar absolvenții care au avut temperatura peste maximul admis, au fost in izolare, carantină sau cei care nu au participat în prima sesiune din alte motive medicale.

-►29 iunie - 3 iulie: înscrierea candidaților

-►6 iulie: Limba și literatura română - proba E a) - proba scrisă

-►7 iulie: proba obligatorie a profilului - proba E c) - proba scrisă

-►8 iulie: proba la alegere a profilului și a specializării - proba E d) - proba scrisă

-►9 iulie: Limba și literatura maternă - proba E b) - proba scrisă

-►10 iulie: afișarea rezultatelor (ora 12:00)

-►10 iulie: depunerea contestațiilor (între orele 14:00 - 19:00)

-►12 iulie: afișarea rezultatelor finale (după ora 12:00)

 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT E gata! Știm prima echipă promovată matematic în Superliga României
NEWS ALERT E gata! Știm prima echipă promovată matematic în Superliga României
Citește și...
SUBIECTE Bacalaureat 2020 Istorie. Ce subiecte au primit elevii în acest an. Baremul de corectare
SUBIECTE Bacalaureat 2020 Istorie. Ce subiecte au primit elevii în acest an. Baremul de corectare

Subiecte BAC 2020 Istorie. Miercuri, 24 iunie, elevii de clasa a XII-a au susținut a doua probă a examenului de Bacalaureat, la Istorie respectiv Matematică, în funcție de profil, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei Naţionale.

SUBIECTE Bacalaureat 2020 Matematică. Avem primele subiecte de anul acesta și baremele de corectare
SUBIECTE Bacalaureat 2020 Matematică. Avem primele subiecte de anul acesta și baremele de corectare

Subiecte BAC 2020 matematică. Miercuri, 24 iunie, elevii de clasa a XII-a au susținut a doua probă a examenului de Bacalaureat, cea la matematică, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei Naţionale.

Subiecte BAC 2020 Istorie și Matematică. Avem subiectele care au picat azi și baremele de corectare
Subiecte BAC 2020 Istorie și Matematică. Avem subiectele care au picat azi și baremele de corectare

Subiecte BAC 2020 Istorie și Matematică. Miercuri, 24 iunie, elevii de clasa a XII-a au susținut a doua probă a examenului de Bacalaureat, la Istorie și respectiv Matematică, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei Naţionale.

Recomandări
Românii au în conturile personale de pensii din Pilonul 2 o sumă record. Cât primește fiecare în medie
Românii au în conturile personale de pensii din Pilonul 2 o sumă record. Cât primește fiecare în medie

Românii au în conturile personale de pensii Pilon 2 o sumă record. Peste 160.000 de pensii Pilon 2 au fost deja plătite către cei ieșiți din activitate, jumătate din sumă numai anul trecut.

Joe Biden a ajutat în secret Ucraina să se apere de atacurile Rusiei și a trimis rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune
Joe Biden a ajutat în secret Ucraina să se apere de atacurile Rusiei și a trimis rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune

În ultimele săptămâni, Statele Unite au trimis în secret rachete cu rază lungă de acțiune Ucrainei pentru a fi folosite în lupta împotriva invadatorilor ruși, iar Ucraina le-a folosit deja de două ori.

Cum a fost prinsă că a luat mită doctorița ginecolog din Giurgiu. Banii pe care-i avea în buzunar erau marcați
Cum a fost prinsă că a luat mită doctorița ginecolog din Giurgiu. Banii pe care-i avea în buzunar erau marcați

Este anchetă la Spitalul Județean de Urgență din Giurgiu, după ce un medic ginecolog a fost prins în flagrant în timp ce lua mită pentru o operație de cezariană, acoperită de asigurarea medicală.