Rezultate Bacalaureat 2020, sesiunea toamnă. Lista completă a notelor afișate la BAC de Edu.ro

Ultima actualizare: 02-09-2020 14:16
Rezultate Bacalaureat 2020, sesiunea toamnă
StirilePROTV

Rezultate Bacalaureat 2020, sesiunea toamnă. Miercuri au fost anunțate primele rezultate la sesiunea de toamnă a Bacalaureat 2020, pe edu.ro.

Primele rezultate, înainte de contestații, au fost afișate miercuri, 2 septembrie, iar rezultatele finale după soluţionarea contestaţiilor vor fi anunțate în 5 septembrie.

Rezultatele la Bacalaureat 2020 au fost afișate pe site-ul bacalaureat.edu.ro.

Sesiunea august-septembrie a examenului naţional de Bacalaureat a început luni, pe data de 24 august, cu proba scrisă la limba şi literatura română.

Peste 42.700 de candidaţi s-au înscris pentru a participa la a doua sesiune a Bacalaureatului.

Conform datelor transmise de inspectoratele şcolare judeţene, din totalul celor înscrişi, peste 24.900 de candidaţi provin din promoţia 2019-2020, iar aproximativ 17.800 de candidaţi sunt din promoţiile anterioare.

Probele scrise au fost programate în săptămâna 24 - 27 august, după următorul calendar:

24 august: Limba şi literatura română - E.a)
25 august: proba obligatorie a profilului - E.c)
26 august: proba la alegere a profilului şi specializării - E.d)
27 august: Limba şi literatura maternă - proba E.b)

Rezultate Bacalaureat 2020, sesiunea toamnă. Cum se pot depune contestații

 

După afișarea primelor rezultate înregistrate la probele scrise, până la ora 12:00, candații pot depune contestații în intervalul orar 14:00 - 20:00.

La fel ca în prima sesiune, rezultatele elevilor vor fi publicate prin anonimizarea numelui şi a prenumelui, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare (Regulamentul general privind protecţia datelor - RGPD).

Contestaţiile pot fi depuse atât în format fizic, cât şi electronic. În acest caz, candidaţii completează, semnează şi depun/transmit electronic inclusiv o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, declaraţia-tip este semnată şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora.

Contestațiile vor fi soluționate în perioada 3-4 septembrie. Rezultatele finale vor fi comunicate în 5 septembrie.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO