Masinile saptamanii: SuperMini la 100 de dolari bucata si un concept "martian" din tara Campionatului Mondial

Ultima actualizare: 12-06-2014 06:53
Cloud, Auto - 34

Nimbus e-Car e prima masina despre care vorbim. Un concept care incearca sa dvina noua dubita VW - celebra in era Americii "flower power".

Are un motor electric de 180 de cai cu baterii litiu-ion, un microgenerator pe rotile spate care functioneaza ca un motor obisnuit (cu benzina), iar plafonul este de fapt un panou solar care capteaza energie ziua.

Soferul e cel care alege daca mearge numai cu energie electrica sau in modul 4x4 - cand porneste si motorul cu benzina. Mai sunt doua regimuri intermediare. Consumul in modul mixt este 1.3 l / 100 km, autonomia ajunge la 320 de km.

Nimbus (n.r. - "nor" in limba latina) este foarte usor. E din fibra de carbon, are numai 1.600 de kg dimensiuni destul de mari: 4.2m lungime, 2m latime si 2.6m inaltime. In el intra 5 persoane, e dotat cu navigatie, aer conditionat, frigider, internet wireless, USB-uri pentru muzica si pentru incarcarea telefoanelor, prize clasice, busola, altimetru si indicatori meteo.

Eduardo Galvani, designerul brazilian care e proiectat-o inainte de WC 2014, nu s-a gandit inca la productia masinii.

Lego are insa o data de lansare pentru noul kit pe care il asteapta toti "adultii" de la 16 ani in sus: Mini Cooper Clasic. In august intra in magazine si costa 100$ pret oficial. Macheta are 23 cm lungime si este de 13 ori mai mica decat modelul adevarat.

Sunt 1.077 de piese de asamblat, sunt mute elemente mobile si complet detasabile (ex: tetiere / cos pentru picnic) si toate detaliile originale au fost recreate fidel. Pentru cei mai tehnici clienti, Lego a comunicat pana si date despre motor - 1.3 litri, 2 carburatoare si 2 filtre de aer.

Text: Dan Alexandru Banu / editor www.incont.ro

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO