"Masina-Robocop", pe piata din 2015. Cum te da de gol ca nu ai purtat centura si ca ai mers prea tare

Dată publicare: 30-06-2014 16:52
Dată actualizare: 03-07-2014 07:13


ford mustang

Ford are un sistem prin care te obliga sa spui adevarul si sa respecti legea daca nu vrei sa pierzi asigurarea.

Pe langa toate sistemele de siguranta active si pasive, electronizate pana peste cap, Ford are o noua tehnologie care vine prima oara pe modele Mustang 2015. Modelul se vine la noi incepand cu primavara 2015. Este primul Mustang din istorie care se vinde prin reteaua de dealeri Ford. “

911 Assist” este un sistem care vine standard pe masina si care se activeaza in cazuri nefericite. In momentul unui accident, functia se declanseaza automat si comunica la un centru de primajutor primele detalii. Este un telefon automat, iar prin Bluetooth soferul sau pasagerii pot vorbi cu un operator despre locul accidentului, masuri de primajutor si solutii urgente. Inainte de comunicarea cu oamenii din masina, un robot transmite vocal coordonatele geografice, viteza la care s-a intamplat accidentul, pe care parte a masinii a fost impactul, daca soferii/pasagerii au purtat centuri, ce airbag-uri s-au declansat.

Este un fel de interpretare a datelor din cutia neagra. Dupa acest mesaj al robotului, operatorul intra in legatura cu oamenii din masina. Astfel, soferul nu poate declara politistului sau asiguratorului alte lucruri decat cele reale. Riscurile sunt ca firmele de asigurare sa nu plateasca daunele masinii sau pe cele fizice.

Sursa:


VIDEO PROTVPLUS.RO