FOTO. Primele imagini din timpul testelor noului SUV Dacia. Când va apărea pe piață

Ultima actualizare: 19-09-2020 12:23
Dacia SUV
www.largus.fr

Dacia a început să testeze noul său SUV cu 7 locuri, care urmează să înlocuiască modelul Lodgy, cât și varianta break a Loganului (MCV), la finalul anului 2021.

Francezii de la L'Argus au surprins viitorul model, ascuns sub o caroserie de Renault.Francezii au folosit o caroserie de Scenic MPV (varianta scurtă) pentru a testa elementele tehnice ale viitorului SUV Dacia, ceea ce indică o lungime de aproximativ 4,5 metri a noului model.

Gândit la început ca un monovolum, autoturismul a fost ulterior reorientat către categoria SUV-urilor.

Mai multe imagini în GALERIA FOTO.

Noul autoturism va fi bazat pe platforma CMF-B, de pe Renault Clio 5, care va fi folosită și pe noul model Sandero. Această platformă va permite producătorului să introducă noi tehnologii - în premieră pentru un model Dacia - cum ar fi frânarea de urgență automată si monitorizarea punctului mort. Însă poate cea mai importantă inovație o reprezintă introducerea unei variante cu motorizare hibrid.

Este vorba despre tehnologia E-Tech, folosită pe modelele Clio și, în curând, pe Captur. Varianta hibrid a SUV-ului Dacia va combina un motor 1,6 TCe pe benzină cu două electromotoare alimentate de o baterie.

Contrar așteptărilor, această variantă hibrid va fi disponibilă încă de la lansarea modelului și va avea un preț mai ridicat decât restul autoturismelor din catalogul Dacia. În schimb, SUV-ul nu va avea și o variantă diesel.

Autoturismul va fi lansat la finalul anului următor și va ajunge pe piață în 2022.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO