Elon Musk: Tesla vrea să intre pe piaţa maşinilor de serie din Europa cu un automobil compact

Ultima actualizare: 25-11-2020 10:40
tesla, elon musk
Getty

Producătorul american de automobile electrice Tesla intenţionează să se extindă în Europa prin intrarea pe piaţa automobilelor de serie cu un automobil compact, a declarat, marţi, directorul general Elon Musk, transmite Reuters.

 

„Posibil, pentru Europa, cred că ar fi justificat un automobil compact, poate un hatchback sau ceva de genul acesta”, a afirmat Musk la o conferinţă europeană online referitoare la baterii, găzduită de guvernul german, transmite News.ro.

„În Statele Unite, maşinile tind să fie mai mari din motive de gusturi personale. În Europa, acestea tind să fie mai mici. Am condus un Model X în Berlin şi a fost destul de dificil să găsim un loc de parcare în care să încăpem”, a spus miliardarul.

În prezent, producătorul auto din California comercializează patru modele de automobile, care includ sedanul Model 3 şi SUV-ul de dimensiune medie Model Y.

Toate vehiculele Tesla sunt cu câteva zeci de centimetri mai lungi decât automobilul Golf al Volkswagen, care este vehiculul european de referinţă pentru sedanurile compacte.

La nivel global, Tesla urmează să lanseze în termen de doi ani un nou model, pickup, numit „Cybertruck”.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO